Zenei együttesek tevékenységét is támogatja a megyei tanács

Elbírálták a kulturális pályázatokat

(0 Szavazat)28 megjelenítés

A megyei tanács kulturális programjára beérkezett nyertes pályázatok listáját tekintve idén is színes kínálatra számíthatnak a Hargita megyeiek. Az intézmény hagyományőrző és alkotótáborok, koncertek, színjátszó-találkozók, falunapok, fesztiválok, olvasóklubok, előadások szervezését, hagyományőrzés céljából több településen néptánc oktatását támogatja. Továbbá a sikeresen pályázók pedagógusnapokat, zarándoklatot, palacsinta- és gyümölcsfesztivált, szavaló- és mesélőversenyt, kulturális napokat, hagyma- és káposztafesztivált, kórustalálkozót, gasztrokulturális napokat szerveznek, illetve Hargita Megye Tanácsa támogatja a Bagossy Brothers Company tevékenységét is. Idén 111 pályázat érkezett a megszabott határidőre, amelyből az elbírálóbizottság 70-et fogadott el.

– Közösségünk megerősödése érdekében elsődleges szempontunk, hogy a kulturális eseményeinket felkaroljuk, támogassuk, hisz a mai világban ezek fogódzót jelentenek, utat mutatnak a fiatal nemzedék számára, és erősítik a szülőföld iránti köteléket.  Az a célunk, hogy ne csak éljük, hanem megéljük mindazt, amit megörököltünk elődeinktől, és megfelelően tudjuk továbbadni a következő generációk számára – fogalmazott Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke az intézmény kulturális programjával kapcsolatban, amelyet Hargita Megye Tanácsa minden évben azért hirdet meg, hogy lehetőséget adjon minél több civilszervezetnek és egyházközösségnek kulturális tevékenységek szervezésére a Hargita megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése érdekében.

Újdonságnak számít, hogy a pályázás folyamatának megkönnyítése érdekében idén korszerű elektronikus felületen összesítették a pályázatokat és a hozzájuk tartozó útmutatókat: http://palyazatok.hargitamegye.ro/. A megyei tanács munkatársai nemcsak a pályázáshoz szükséges dokumentáció összeállításában segítettek a sikeresen pályázó szervezetek képviselőinek, de tájékoztatót is tartottak június 21-én a megyeházán az elektronikus közbeszerzési rendszer (SEAP) használatáról, mivel egyes szervezetek kötelesek itt rendelni meg a kivitelezéshez szükséges termékeket és szolgáltatásokat. Továbbá az említett honlapot érdemes a továbbiakban is követni, mert hamarosan közzéteszik az elszámolási ütemtervet.

A pályázati kiírásról szóló kis videót megtekinthetik a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1234021649978549, a részletes kiírást megtalálják a megyei tanács honlapján: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/kulturalis-palyazatok.html, valamint ugyanitt megtekinthetik a sikeresen pályázók listáját.

Csíkszereda, 2017. június 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774