62 de programe pentru tineri, în mult de 20 de localități

Au demarat Zilele tineretului în județul Harghita 

(0 Votări)62 vizualizări

Consiliul Județean Harghita organizează în perioada 7–11 mai un șir de evenimente dedicat tinerilor, în peste 20 de localități din județ. Deschiderea evenimentelor a avut loc la sediul consiliului județean din Miercurea Ciuc, în prezența directorului general al Direcției generale programe și proiecte și achiziții publice din cadrul Consiliului Județean Harghita, Zonda Erika, luni, 7 mai de la ora 10,00. 

„Tinerii sunt adevărata valoare. În această lume a schimbărilor suntem datori să asigurăm condiții astfel ca tinerii, după finalizarea studiilor, să rămână pe tărâmurile natale”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

„E important ca tinerii să-și testeze aptitudinile în cât mai multe domenii și astfel să-și dea seama care sunt acelea pe baza cărora își pot dezvolta cariera și garanta că vor deveni adulți de succes”, a afirmat Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita. Totodată, a evidențiat că reușitele tinerilor sunt reușitele regiunii, în acest sens se depun eforturi de includere a tinerilor în cât mai multe programe.

„Consiliul Județean Harghita dedică anul 2018 tinerilor. Astfel șirul de programe are în vedere oferirea de oportunități de prezentare a tinerilor antreprenori, elevilor și studenților cu activitate și preocupări în domeniul artistic. În acest sens, în spațiul expozițional de la parterul consiliului județean va fi înființat Spațiul Tineretului”, a afirmat Iochom Zsolt, coleg în cadrul consiliului județean și membru al echipei de organizare a șirului de evenimente. Nu în ultimul rând, acesta a amintit esența concursurilor de proiecte.

Proiectele înaintate au fost evaluate de o comisie formată din Ferencz Zoltán, directorul Centrului Cultural și de Arte Lăzarea, Fülöp József, artist plastic, Kassay Péter, consilier județean, Székedy Ferenc, critic de artă, respectiv Iochom Zsolt, fotograf. Premiul întâi a fost câștigat de Siklódy Fruzsina, locul al doilea Száva Katalin, premiul al treilea a fost câștigat de Bilibok Arnold Loránd. Premiul de popularitate de pe site-ul de socializare a fost câștigat de Varga Beáta.

Programul complet al șirului de evenimente îl puteți accesa aici.

Miercurea Ciuc, 7 mai 2018


[ Tineret ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774