A optzeci și cincea ediție a Zilei celor o mie de fete secuience

Sărbătorirea portului popular

(0 Votări)49 vizualizări

La sediul Primăriei Miercurea-Ciuc a avut loc miercuri, 29 iunie, conferința de presă în cadrul căreia s-a prezentat programul ediției din acest an a Zilei celor o mie de fete secuience și care va avea loc sâmbătă, 2 iulie.

La fel ca și în anii trecuți, organizatorii evenimentului sunt Ansamblul Național Secuiesc Harghita, Primăria Miercurea-Ciuc, Asociația Ezer Székely Leány Napja și Asociația meșteșugarilor din Secuime, co-organizatori consiliile județene Harghita și Covasna. Au fost prezenți Lőrincz Csilla, consilier județean, Füleki Zoltán, viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, András Mihály, directorul ansamblului de dans popular, Fülöp Kinga, viceprimarul localității Sântimbru – localitate care în acest an va fi gazda de onoare a întâlnirii, Lőrincz Mária, președinta Asociației Ezer Székely Leány Napja.

Conform celor rostite în cadrul conferinței, această zi se dorește a fi o sărbătoare a identității naționale și a portului popular, la care sunt așteptați toți cei interesați.  Programul demarează sâmbătă dimineață, la ora 9,30 pe platoul din centrul localității cu deschiderea oficială a evenimentului, urmat de slujba de la biserica franciscană de la Șumuleu-Ciuc care va începe la ora 11,00. Între orele 10,00 – 18,00, în șaua de sub muntele Șumuleul Mare vor putea fi vizitate târgul de produse meșteșugărești, cei îmbrăcați în port popular au posibilitatea, ca și în anii anteriori, de a se înregistra ca participanți la eveniment. Vor avea loc de asemenea, prezentări de costume populare, activități destinate celor mici, 25 de grupe de dans popular din localitățile județului, vor prezenta scurte programe artistice.

Firma Csíki Trans asigură transport până la biserica franciscană, autobuzele vor pleca de lângă platoul din centrul localității.

Miercurea-Ciuc, 29 iunie 2016


Ştiri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774