Accesați fonduri pentru crearea de obiective turistice!

Întrevedere organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita

(0 Votări)22 vizualizări

Potențialul turistic al județului Harghita este foarte mare, se creează  locuri de muncă, sunt atrași turiști în zonă, dar mai există și multe alte oportunități de dezvoltare care ar trebui utilizate în vederea promovării imaginii județului și creșterii numărului de înnoptări ale turiștilor în zonă. Având în vedere acestea, respectiv dezvoltarea turismului local și durabilitatea celui regional, în fiecare an asociațiile de dezvoltare turistice din cadrul consiliului județean organizează concursuri de proiecte pentru crearea de obiective turistice – parcuri tematice, trasee de ciclism, izvoare și băi cu ape minerale, dezvoltarea și reabilitarea traseelor turistice. Totodată, se deschide ocazia realizării pachetelor de programe, organizarea de cursuri și caravane, întâlniri turistice.

„O posibilitate turistică este reprezentată și de punerea la dispoziție de către asociațiile în cauză a închirierii de biciclete, care să poată fi utilizate de turiști pe timpul perioadei de ședere și cu ajutorul cărora pot vizita obiectivele zonei. De asemenea, o altă posibilitate este și organizarea de tabere tematice pentru copiii, ocazie cu care aceștia s-ar putea familiariza cu atracțiile turistice și s-ar accentua sentimentul de apartenență a tinerilor la aceste meleaguri. Ne dorim ca turiștii nu doar să se minuneze de peisajele de la noi, ci să beneficieze de o ofertă variată în ceea ce privește programele, produsele și serviciile locale”, a spus cu privire la acest concurs de proiecte, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Și discuția organizată de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita, care a avut loc în data de 29 martie la Băile Homorod, a avut ca principal scop reabilitarea localității. Au fost prezenți Borboly Csaba, Benedek László, primarul de la Căpâlnița și Molnár Tibor, primarul de la Vlăhița, respectiv antreprenori locali. S-au dezbătut aspecte legate de planul de amenajare zonală a Băilor Homorod prin intermediul căruia se dorește relansarea stațiunii, iar pentru realizarea acestui obiectiv sunt invitați să se implice toți cei interesați.

„Este important să găsim o modalitate de atragere a tinerilor aici în toate cele patru anotimpuri, astfel ca ei să poate să facă cunoștință unii cu alți, dar și să își petreacă timpul liber. Băile Homorod este un obiectiv turistic important, de aceea ne dorim ca toată lumea să aibă acces la dezvoltare”, a conchis Borboly Csaba.

Concursurile de proiecte din domeniul turismului ale consiliului județean sunt accesibile aici, iar strategia de dezvoltare a turismului la următorul link http://elemzo.hargitamegye.ro/wp-content/uploads/2015/01/Strategia_de_dezvoltare_turism_105_din_2009.pdf.

Miercurea-Ciuc, 29 martie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774