Atenție: directorii instituțiilor de învățământ să nu preia biscuiții de 40 de grame!

Ministerul de resort își exprimă suspiciunea cu privire la autenticitatea documentului solicitat de la unul dintre furnizori

(0 Votări)48 vizualizări

Într-o adresă sosită de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene se menționează faptul că biscuiții a căror greutate este de 40 de grame nu trebuie să fie preluați de către directorii instituțiilor de învățământ, în cadrul programului național laptele și cornul. Conform contractului semnat între Consiliul Județean Harghita și furnizorul de produse de panificație, cel din urmă trebuie să livreze biscuiți a căror gramaj să fie de 80 de grame. (https://drive.google.com/open?id=0B3DH_aG2Ui1USmpUWmh1VUlEdWc). Borboly Csaba, președintele consiliului județean a afirmat luni, 10 aprilie, că se intenționează redactarea unei scrisori în acest sens, prin intermediul inspectoratului școlar directorilor instituțiilor de învățământ. Acesta a spus că în cazul în care legea permite, se are în vedere să nu fie decontate costurile produselor neconforme.

În ceea ce privește autenticitatea documentelor solicitate de la furnizor, ministerul mai sus-menționat își exprimă suspiciunea autenticității adresei semnate de secretarul de stat Valeriu Stan, dat fiind faptul că există caractere ilizibile și lipsesc elemente cum ar fi obiectul corespondenței, numărul de înregistrare sau ștampila lizibilă. (https://drive.google.com/open?id=0B3DH_aG2Ui1UWE9fa0otb3J1TzA)

„Răspunsul ministerului de resort este încă o dovadă a faptului că furnizorul de produse de panificație din localitatea Turda nu respectă prevederile și obligațiile asumate în contratul de furnizare”, a afirmat Borboly Csaba care a mai completat că nu cu multă vreme în urmă firma din Turda a fost sancționată de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Harghita cu suma de zece mii de lei, din cauză că nu a respectat gramajul produselor furnizate (http://judetulharghita.ro/stiri/furnizor-amendat-cu-zece-mii-de-lei.html).

Borboly Csaba și Consiliul Județean Harghita au luat constant poziție în legătură cu asigurarea produselor de calitate în cadrul programului laptele și cornul, impulsionând antreprenorii locali în ceea ce privește depunerea documentației la procedurile de achiziție publică a acestor produse. Adesea, livrarea de la mai multe sute de kilometri vine în detrimentul calității produselor furnizate. În acest an a fost lansat și un sistem online de semnalare a eventualelor nereguli din cadrul programului (http://judetulharghita.ro/stiri/program-de-urmarire-a-furnizarii-in-scoli-a-laptelui-si-cornului.html).

Borboly Csaba face apel ca părinții să semnaleze neconformitatea produselor primite de către copiii lor la: protecția consumatorului (0266 311 702), direcția pentru sănătate publică (Miercurea-Ciuc: 0266 314 967; Odorheiu-Secuiesc: 0266 211 609) și la direcția sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor. Cei interesați vor fi informați în legătură cu procedura care trebuie urmată în aceste cazuri, iar consiliul județean va lua atitudine astfel ca elevilor să le fie furnizate produse de calitate.

Miercurea-Ciuc, 10 aprilie 2017


[ Program Lapte-corn ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774