Au fost premiați gospodarii cei mai merituoși din județul Harghita

(0 Votări)18 vizualizări

Joi, 23 iulie, în localitatea Porumbenii Mari a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita. 

Primarul localității Gyerkó Levente i-a salutat pe invitați și și-a exprimat bucuria vizavi de faptul că ședința s-a organizat cu ocazia celei de-a doua ediții a zilelor localității. Acesta a prezentat investițiile din localitate, printre acestea numărându-se și realizarea terenului de sport, locuințele ANL. Se află în curs construire noului sediu al primăriei din localitate, dar și alte investiții. În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, localitatea Porumbenii Mari a beneficiat în acest an pentru construirea noului sediu al primăriei de suma totală de 637 mii lei, iar pentru ca lucrările să poată fi finalizate mai este nevoie de suma de 256 mii lei. Vicepreședintele consiliului județean, Barti Tihamer a ținut să precizeze că se vor face demersuri pentru ca această sumă să fie alocată în cadrul programului PNDL.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita, prin intermediul programului menit să recunoască meritele fermierilor din județ, a premiat cei mai merituoși gospodari din județ. Premianții au fost aleși din toate regiunile județului, iar aceștia au fost: Zsók László, Albert E. Antal, din regiunea Odorhei-Cristur, Mátéfi Attila, Deák Dénes, Mátéfi Dénes, iar din zona Gheorgheni Bálint Attila, Domokos Árpád, Gidró Dezső, Albert István. Directorul asociației Márton István a ținut să menționeze că pe lângă diplome, laureații au fost răsplătiți și cu sume de bani.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat hotărâri care au vizat modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita şi utilizarea fondului de rezervă bugetară pentru acordarea unui ajutor financiar comunei Lupeni. În scopul asigurării bunului mers al lucrărilor în cadrul proiectului care vizează realizarea unui sistem integrat de gestionare a deșeurilor la nivelul județului, s-a adoptat proiectul de hotărâre privind documentația necesară pentru modernizarea drumului județean 153D. Acest drum conduce spre centrul de colectare a deșeurilor de la Remetea, însă datorită legislației aflate în continuă schimbare, a fost nevoie de modificarea documentației. Continuă de asemenea, programul consiliului județean care vizează electrificarea localităților mici din județ, iar pentru electrificarea zonei Rovát Pataka, din localitatea Șicasău, comuna Zetea este nevoie de trecerea din domeniul public a unei suprafețe de teren în zona drumului județean DJ 138.

Problema reducerii numărului de posturi din personalul nedidactic și auxiliar din sistemul județean de învățământ cu 161 de persoane a fost o temă care a fost dezbătută în cadrul ședinței. Situația a fost prezentată de consilierul județean Ferencz Salamon Alpar, iar consiliul județean a pregătit o propunere de modificare legislativă prin intermediul cărei se dorește soluționarea acesteia. „La fel ca și anul trecut, consider că prin reducerea de personal din învățământ nu se pot soluționa aspectele financiare. Viitorul unei țări depinde de noua generație pe care o formează sistemul de învățământ actual, iar în acest sens este nevoie de impulsionarea învățământul profesional. Consiliul județean depune eforturi în acest sens și inițiativa de modificare legislativă are ca scop găsirea unei soluții”, a afirmat Borboly Csaba.

 

Porumbenii Mari, 23 iulie 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774