Borboly Csaba a fost ales de către primari președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita

"Dezvoltarea zonei Munților Harghita depinde de colaborarea dintre primării"

(0 Votări)17 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba i-a îndemnat pe primarii și conducătorii asociațiilor de dezvoltare să se pregătească pentru noua perioadă de accesare a fondurilor oferite de Uniunea Europeană. În cursul zilei de 9 iunie, la Băile Homorod a avut loc o întâlnire cu primarii, ocazie cu care a avut loc și reînnoirea conducerii  Asociației „Pentru Dezvoltarea Munților Harghita”, respectiv Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (ADI Harghita). Primarii localităților membre în cadrul asociațiilor sus-amintite au votat în unanimitate ca noul președinte al Asociației Pentru Dezvoltarea Munților Harghita să fie Borboly Csaba, după ce Dávid Lajos a renunțat la această funcție.

Președintele nou ales a subliniat că liderii administrațiilor publice locale se confruntă cu o provocare majoră, având în vedere că oportunitățile de sprijin guvernamental scad și că noua perioadă de finanțare a UE va favoriza investițiile în orașele mai mari. Prin urmare, Consiliul Județean Harghita adună toate ideile de proiecte din județ, pe o singură platformă, acestea urmând a fi transmise Regiunii de Dezvoltare Centru. Președintele consiliului județean a subliniat că este important să fie evidențiate nevoile de dezvoltare ale județului Harghita, deoarece strategia regiunii de dezvoltare ignoră investițiile din zonele rurale. În acest fel strategia de dezvoltare a Munților Harghita ar putea rămâne fără resurse. „Trebuie să dezvoltăm împreună zona Munților Harghita, așa după cum am afirmat și în urmă cu câteva zile. Prin cooperare putem dezvolta zona fără a afecta natura, putem implementa investiții care creează locuri de muncă și asigură venituri proprietarilor de terenuri. La adunarea generală de astăzi, am decis obiectivele strategice care trebuie să reprezinte o prioritate pentru noi toți. Dorim să ni se alăture composesoratele, antreprenorii și proprietarii de pensiuni”, a adăugat Borboly Csaba.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a fost ales în funcția de președinte al ADI Harghita. Acesta a afirmat că următoarea perioadă va fi una a marilor provocări deoarece este nevoie de identificarea acelor nișe, colaborări prin intermediul cărora se poate dezvolta turismul județean. De asemenea, a evidențiat că este nevoie de pregătire în vederea accesării fondurilor UE, iar împreună cu administrațiile locale să se contribuie la dezvoltarea serviciilor turistice.

Vicepreședintele ADI Harghita a fost ales Kencse Előd, primarul localității Sântimbru, secretar Mik József, primarul orașului Borsec, membri ai asociației fiind aleși Gergely Károly, primarul comunei Lunca de Jos și Nagy Attila, primarul comunei Zetea.

 

Miercurea Ciuc, 9 iunie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774