Borboly Csaba cere analizarea detaliată activității Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din județul Harghita

Tinerii din județul Harghita trebuie încurajați să aplice pentru obținerea de finanțare 

(0 Votări)31 vizualizări

„În vreme ce în alte județe tineri aplică cu ușurință pentru obținerea de finanțare, în județul Harghita tineri antreprenori parcă ar fi descurajați de la astfel de activități”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în data de 2 martie la întâlnirea profesională organizată de firma Garden Proiect, în localitatea Mădăraș. 

Acesta a mai spus că în județul Harghita există o situație specifică de parcă aici s-ar aplica alte legi. În acest sens, președintele consiliului județean își dorește îmbunătățirea activității conducerii din Harghita a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Se dorește informarea cu privire la acele situații în care proiectele harghitene au fost respinse pentru că nu au îndeplinit anumite cerințe, același tip de proiecte fiind aprobate în alte județe. 

Președintele consiliului județean este de părere că aceasta este o situație prin care tinerii gospodari din județul Harghita pierd oportunitatea obținerii de bani europeni, doar datorită faptului că există persoane care nu își asumă funcția de conducere sau de execuție.

„Activitatea Agenției sus-menționate mai trebuie îmbunătățită, iar tinerii fermieri sprijiniți, asemenea altor județe unde cerințele sunt flexibile. Vom întocmi un material pe care îl vom înainta ministerului de resort, în vederea identificării modalităților prin care tinerii să fie sprijiniți în procesul de accesare de fonduri europene. Legile trebuie aplicate cu bună credință, nu trebuie complicate procedurile”, a adăugat Borboly Csaba. Nu în ultimul rând, acesta le-a solicitat tuturor celor care au avut astfel de experiențe să le transmită către consiliul județean. 

 

Miercurea Ciuc, 2 martie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774