Ședința consiliului județean a avut loc în zona de nord a județului Harghita
Ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita a avut loc vineri, în data de 26 iunie la granița dintre județele Harghita și Suceava.
Au fost votate proiectele de hotărâre referitoare la strategia județeană de gestionare a deșeurilor, respectiv regulamentul de organizare și funcționare a aparatului consiliului județean (detalii aici).
Ultima actualizare: marţi, 30 iunie 2020
La ședința de consiliu a participat și conducerea direcției tehnice din cadrul Consiliului Județean Suceava. Odată cu construirea drumului 174C se dorește asigurarea circulației între cele două județe. Astfel, pe ruta Bilbor se va putea ajunge la Vatra Dornei. Din partea Consiliului Județean Harghita se execută lucrări de reabilitare a drumului sus-amintit, pe o porțiune de 6,3 kilometri, valoarea lucrărilor ridicându-se la șapte milioane de lei. În momentul de față se execută lucrări la structura drumului. Odată cu stabilirea noului punct de legătură între cele două regiuni, se preconizează relansarea turismului și a serviciilor aferente.
După ședința de consiliul s-a vizitat și centrul wellness de la Borsec. Sunt în curs de execuție lucrările de finisaj la centrul de tratament, o treime din bugetul localității Borsec reprezentând-o ratele la împrumutul contractat pentru finalizarea investiției. S-a discutat cu această ocazie și despre nevoie unei colaborări între localitățile din județ pentru demararea activității unuia dintre centrele wellness și de tratament cele mai mari din județ.
În zona de nord a județului unul dintre cele mai importante drumuri este drumul județean 127, porțiunea dintre Ditrău și Tulgheș. Pentru implementarea lucrărilor pe porțiunea de drum cu o lungime de 22 de kilometri s-a semnat deja contractul de execuție. La fața locului, colegii din partea direcției tehnice au explicat faptul că lucrările vor începe cu construirea a patru poduri, pe parcursul lucrărilor vor fi construite și 68 de podețe. Borboly Csaba, președintele Consiliului județean Harghita a spus că este nevoie de o colaborare și inițiativă comună pentru ca instituțiile de la București să acorde atenție investițiilor din zona de nord a județului. Drumurile județene fac legătura între localitățile învecinate, iar construirea întregii infrastructuri necesită mai multe milioane de lei.
„Au fost necesari mulți ani de muncă pentru a putea demara lucrările. Nu am promis și nici acum nu promit că acest drum se va asfalta, dacă cineva a făcut o astfel de promisiune atunci răspunderea îi aparține. În plus, Consiliul Județean Harghita și-a făcut treaba: am obținut autorizațiile necesare, avem un proiect care poate fi implementat, autorizație de construcție și contractul de execuție al lucrărilor sunt valabile. Însă pentru a implementa această investiție sunt necesari bani și de la guvern, iar proiectele de finanțare înaintate în acest sens au fost respinse. Bucureștiul ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru proiectele care au menirea dezvoltării acestei zone. Nici acum și nici de acum încolo nu voi face promisiuni referitoare la asfaltarea drumului, în schimb vom face tot ceea ce este necesar pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil”, a adăugat președintele consiliului județean.
Miercurea Ciuc, 27 iunie 2020
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)70 vizualizări