Borboly Csaba la Bruxelles: este nevoie de o mai bună pregătire din partea guvernului în cazul situațiilor de urgență

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita la întâlnirea anuală a ambasadorilor din cadrul Comitetului European al...
(0 Votări)10 vizualizări

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita la întâlnirea anuală a ambasadorilor din cadrul Comitetului European al Regiunilor, care a avut loc în data de 25 iunie la Bruxelles, a atras atenția în ceea ce privește inundațiile care au afectat regiunea noastră și a afirmat că este nevoie de o mai mare atenție din partea guvernului în ceea ce privește protecția împotriva dezastrelor și în județul nostru.

Borboly Csaba este ambasador ales al Comitetului Regiunilor, în cadrul Convenției primarilor privind clima și energia. Convenția este cea mai mare inițiativă mondială a orașelor pentru acțiuni locale privind clima și energia și are ca scop să reunească administrațiile locale care se angajează în mod voluntar să atingă și chiar să depășească obiectivele UE în materie de climă și energie.

Președintele consiliului județean este de părere că schimbările climatice afectează și regiunea noastră, un exemplu în acest sens fiind recentele inundații care au izolat localități și au provocat însemnate daune.

„În momentul de față, în județul Harghita unde există o populație de 86% reprezentată de minoritatea etnică maghiară, inundațiile fac ravagii, iar organele statului nu își fac treaba. În localitatea harghiteană Lunca de Jos care din punct de vedere hidrografic aparține gărzii din județul Bacău, este cunoscut faptul că de ani de zile au loc inundații, însă pentru preîntâmpinarea acestora nu se ia nicio măsură. În România există județe care sunt considerate a fi de categoria a doua, unde se iau măsuri diferite și unde nu se beneficiază de măsurile de prevenire a schimbărilor climatice”, a afirmat membrul CoR, amintind inundațiile care au avut loc în comuna Sânmartin, respectiv incidentele de la Valea Uzului. După cum a afirmat, statul trebuie să ofere instrumente instituționale și să garanteze prin legi clare drepturile tuturor, să ofere șanse egale, fie că vorbim de asigurarea drepturilor minorităților, sau măsuri de prevenire a efectelor schimbărilor climatice într-o regiune unde sunt tipice utilizarea tradițională, extensivă a terenurilor și sărăcia energetică din mediul rural.

Comunicatul de presă anterior poate fi consultat aici.

Despre activitatea lui Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor:

https://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/

 

A fost semnat contractul pentru intervenția de urgență în vederea asigurării circulației pe drumurile județene

Se intervine de urgență pentru asigurarea circulației pe drumurile județene 127A – Valea Rece, respectiv 127B Pârâul Iavardi după ce în cursul zilelor trecute inundațiile au provocat daune semnificative și ambele localități au rămas izolate.

Consiliul Județean Harghita a semnat în acest sens un contract de prestări servicii cu firma Wikend Forest Impex SRL din Remetea și care cuprinde o clauză referitoare la intervențiile de urgență.

Astfel, se vor executa lucrări de redirijare a celor două pâraie în matcă, întărire a malurilor, curățare a șanțurilor și rigolelor de aluviuni. În numeroase locuri s-au produs alunecări de teren, astfel pe carosabil a fost adusă de ape o cantitate însemnată de pământ care va fi curățată cu ajutorul utilajelor. Pe porțiunea drumului județean 127A care a fost distrusă în totalitate, se vor executa lucrări temporare care să asigure circulația în zonă. Au fost montate două podețe pe drumul județean 127A, respectiv unul pe drumul 127B, de-a lungul pârâului Iavardi.

Miercurea Ciuc, 25 iunie 2019


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774