Borboly Csaba s-a întâlnit cu comisarul european Navracsics Tibor

Eforturi comune pentru sprijinirea tinerilor 

(0 Votări)37 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba în calitate de raportor în cadrul Comitetului Regiunilor, pe tema care vizează politicile de tineret s-a întâlnit în data de 14 ianuarie, joi, la Bruxelles cu Navracsics Tibor, comisar european pe probleme educație, cultură, tineret și sport. Borboly Csaba a făcut o prezentare generală a proiectului de aviz Cooperare europeană în domeniul tineretului (2010-2018). Navracsics Tibor a afirmat că susține inițiativa președintelui consiliului județean și a promis că pe viitor va efectua în acest scop o vizită personală în județul Harghita.

Borboly Csaba a spus că Comitetul Regiunilor solicită Comisiei Europene întreprinderea de măsuri concrete în ceea ce privește aspectele legate de tineri, în special în ceea ce privește migrația acestora în cadrul Uniunii Europene. Acesta consideră că este nevoie de o activitate comună a instituțiilor europene în ceea ce privește accesul tinerilor la educație, asigurarea de locuințe pentru aceștia și susținerea în ceea ce privește întemeierea familiilor. De asemenea, Csák László, expertul care lucrează cu Borboly Csaba la acest raport, susține că este nevoie de elaborarea unui pachet de bază pentru tineret care să asigure, printre altele, accesul la internetul de bandă largă, consilierea în ceea ce privește cariera profesională, alfabetizarea digitală, finanțarea în vederea fundamentării cunoștințelor, programul primul loc de muncă, sprijinirea voluntariatului, respectiv asigurarea posibilităților pentru învățarea a încă unei limbi străine. Acesta a adăugat că în ceea ce privește egalitatea de șanse este nevoie de elaborarea de programe care să se adreseze tinerilor care locuiesc în regiunile rurale sau la periferia marilor orașe.

Comisarul european a spus că este nevoie de cooperare între statele membre în scopul identificării surselor de finanțare necesare elaborării pachetului de bază destinat tinerilor. Navracsics Tibor a mai adăugat că va lua legătura cu comisarii europeni pentru luarea de măsuri, avându-se în vedere proiectul de aviz elaborat de Borboly Csaba.

Borboly Csaba i-a prezentat lui Navracsics Tibor și programul consiliului județean destinat dezvoltării micilor localități care are un rol important în ceea ce privește rămânerea pe tărâmurile natale a tinerilor. S-a atras atenția asupra importanței întemeierii familiilor, dat fiind faptul că din punct de vedere demografic se înregistrează o scădere a populației. De asemenea, Borboly Csaba a transmis și opinia lui Geréd Imre, vicepreședintele pe probleme de tineret din cadrul UDMR și care consideră că în ceea ce privește asigurarea locuințelor pentru tineri, situația este mult mai gravă în cazul acelora care locuiesc în marile orașe.

Navracsics Tibor a transmis că în cadrul ședinței plenare a Comitetului Regiunilor care va avea loc la data de 11 februarie, va aduce în discuție aceste aspecte. Tot atunci va avea loc și votul final în ceea ce privește proiectul de aviz întocmit de Borboly Csaba. Mai multe despre activitatea președintelui consiliului județean în cadrul Comitetului European puteți afla accesând http://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/ .

Miercurea-Ciuc, 14 ianuarie 2016


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774