Borboly Csaba: să elaborăm împreună, din nou strategia turistică

Bunele practici dezbătute în cadrul forumului turistic

(0 Votări)29 vizualizări

La cea de a treia întâlnire a actorilor locali din cadrul proiectului RuralGrowth, specialiști din județele Harghita și Covasna au dezbătut aspecte cu privire la bunele practici prin intermediul cărora și în zona noastră pot fi atrași mai mulți turiști. Întâlnirea a avut loc în data de 25 mai, la sediul Consiliului Județean Harghita. Managerul de proiect Farkas Enikő a spus că scopul forumului intitulat Cooperare în domeniul turismului este prezentarea bunelor practici europene din domeniul turismului și punerea în aplicare a acestora, în concordanță cu specificul zonei noastre. Bíró Barna-Botond, vicepreședintele consiliului județean a spus că cele trei județe trebuie să elaboreze o strategie turistică comună, care să ofere o imagine unitară asupra regiunii. Acesta a mai spus că unitățile turistice trebuie să aibă un rol activ, să se implice în demersurile de identificare a tipului de investiții care sunt necesare în domeniu.

Grüman Róbert, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna a făcut cunoscute date din domeniul turismului covăsnean și a dorit să infirme acele informații conform cărora majoritatea turiștilor vin în județul Covasna din Ungaria. Din datele prezentate reiese faptul că 95 la sută din turiști sunt din țară, majoritatea fiind vorbitoare de limba română. De asemenea, acesta a prezentat și campania demarată în vederea promovării programelor turistice locale: 15 dintre cei mai cunoscuți bloggeri din România au fost invitați în județul Covasna pentru două zile, pentru a testa programele oferite de unitățile de turism și a promova zona.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita e evidențiat că este nevoie de armonizarea ofertelor unităților de turism. Totodată, este nevoie și de cooperarea în acest scop, a unităților turistice cu primăriile locale și composesoratele. Președintele consiliului județean a reamintit și importanța pe care o are învățământul profesional, dat fiind faptul că numeroase unități turistice se confruntă cu lipsa de personal calificat. Acesta a mai spus că în curând se va elabora strategia de turism a județului Harghita, pentru următorii 10 ani, iar pentru ca aceasta să fie una cuprinzătoare și bazată pe nevoi reale este nevoie ca unitățile turistice și organizațiile civile să formuleze propunerile și nevoile lor în acest sens.

Pe lângă prezentările din cadrul forumului, organizațiile civile prezente au semnat contractele de finanțare a proiectelor turistice.

Despre programele turistice puteți afla mai multe accesând următoarele link-uri:

http://adiharghita.ro/

http://www.visitinharghita.ro/

Miercurea-Ciuc, 25 mai 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774