A fost redactat un caiet de lucru destinat în primul rând pregătirii pentru evaluarea națională a acelor elevi de clasa a VIII-a care nu au acces la mijloacele tehnice necesare învățământului online. La inițiativa și cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, în coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Harghita și în parteneriat cu Inspectoratul Județean Covasna s-a elaborat caietul de lucru sus-amintit care a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă azi, 15 mai la sediul consiliului județean din Miercurea Ciuc. În prima faza au fost tipărite 500 de bucăți în valoare de aproximativ șase mii de lei, urmând să fie tipărită încă o altă tranșă de caiete.
Ultima actualizare: luni, 18 mai 2020
„Considerăm că este foarte important ca elevii să-și continue pregătirea în ciuda situației cu care ne confruntă. În aceste săptămâni, lucrăm la elaborarea unui program de digitalizare care va oferi elevilor care trăiesc în mediu rural sau se află într-o situație dificilă, sprijinul de care au nevoie pentru a-și continua studiile. Este important ca toată lumea să aibă oportunitatea unui viitor pe tărâmurile natale. Mulțumim inspectoratului școlar pentru ajutorul profesional, pentru colaborare Asociației pentru Județul Harghita, susținută și înființată de Consiliului Județean Harghita – aceasta a finanțat tipărirea caietelor de lucru” – a spus Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.
„Scopul nostru a fost să sprijinim elevii în procesul de învățare, dată fiind situația cauzată de răspândirea noului corona virus, acest scop l-a servit și inițiativa SuliTV. Caietului de lucru a fost creat pentru a sprijini și acei elevi care nu au la dispoziție internet, sau resursele lor în acest sens sunt limitate. În acest fel pedagogii intră în contact cu elevii. Materialul acestui caiet va fi accesibil și pe pagina de web a inspectoratului școlar” – a spus Ferencz Salamon Alpár, consilier județean, coordonatorul proiectului.
Partea care revine limbii și literaturii maghiare din acest caiet a fost elaborată în coordonarea profesoarei Bogács Nóra Ágnes, care a menționat în cadrul conferinței de presă că trăsăturile specifice limbii au fost prezentate prin intermediul textelor concrete. Fiecare capitol se încheie cu un exercițiu practic, subiectele având diferite grade de dificultate. Materialul educativ la matematică atât partea de teorie, cât și cea de practică, a fost elaborat de profesorul Hodgyai László.
După conferința de presă primele exemplare ale caietului de lucru au fost predate la patru familii din localitatea Valea Rece.
„Ne bucură foarte mult faptul că au ajuns și în Valea Ghimeșului acele caiete pe care consiliul județean le-a facilitat pentru a sprijini acei elevi care nu dispun de mijloace tehnice necesare învățământului online”, a afirmat Rácz Árpád, consilier județean și director de școală, cu ocazia predării caietelor.
Miercurea Ciuc, 16 mai 2020
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)45 vizualizări