Care sunt provocările cu care ne confruntăm în procesul de dezvoltare a educației digitale?

Workshop internațional în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor

(0 Votări)41 vizualizări

În contextul pandemiei COVID-19 au existat dificultăți în domeniul competențelor digitale, în special în regiunile mai puțin dezvoltate, iar acestea pot afecta performanțele educaționale atât ale elevilor, cât și ale profesorilor. 

Consiliul Județean Harghita organizează un atelier profesional pentru a identifica problemele și dificultățile înregistrate în acest sens, respectiv pentru a cunoaște oportunitățile de finanțare europeană și investiții, în data 8 octombrie, cu începere de la ora 15,00. Workshop-ul poate fi urmărit online anul acesta ca parte a evenimentelor anuale a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor organizate de Comitetul European al Regiunilor. Conferința profesională poate fi urmărită accesând link-ul:

https://cor.borbolycsaba.ro/

„Considerăm că este important să cooptăm specialiști cu ajutorul cărora să identificăm parteneriate la nivel mai înalt în domeniul problemelor de digitalizare din județul Harghita și să primim sprijin care poate fi aplicat la nivel local. Autoritățile locale și regionale trebuie să își asume un rol de coordonare în acest domeniu și trebuie să ia parte în programe europene în scopul întâmpinării și soluționării provocărilor de la nivel local. Șirul de evenimente din cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor a devenit o platformă unică de comunicare și rețea care reunește regiuni și orașe, politicieni, oficiali, experți și cadre universitare din întreaga Europă. Sperăm că atelierul va fi o bună oportunitate de a prezenta situația actuală, și o oportunitate de a primi sugestii, comentarii și sprijin din partea partenerilor noștri”,  a spus Borboly Csaba, membru și raportor în cadrul Comitetului Regiunilor.

La  workshop vor lua cuvântul: Borboly Csaba, membru al Comitetului Regiunilor și președinte al Consiliului Județean Harghita, Winkler Gyula, europarlamentar, membru în Comisia pentru cultură și educație, Kovács Irén, secretar de stat, Ministerul Educație Naționale, Bocskor Andrea, vicepreședintele Comisiei pentru cultură și educație din cadrul Parlamentului European, Simona Petkova, Comisia Europeană, DG EAC, expert, drd. Csák László, expert politici europene, Markku Markkula , vicepreședintele Comitetului Regiunilor. În urma prezentărilor se va răspunde la întrebări și se vor dezbate aspectele menționate.

Până la momentul începerii workshop-ului oricine este interesat poate să adrese întrebări, să formuleze propuneri și păreri în ceea ce privește provocările întâmpinate în domeniul digitalizării educației. Adresați întrebările avute prin intermediul aplicației sli.do, utilizând codul  #DIGITALEDUCATION.

 

Miercurea Ciuc, 6 octombrie 2020


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774