Cărți poștale din Primul Război Mondial

(0 Votări)46 vizualizări

În spațiul expozițional de la parterul Consiliului Județean Harghita a avut loc în data  9 august 2018, vernisarea expoziției Prin puține cuvinte, expoziție itinerantă care prezintă cărți poștale din Primul Război Mondial. Expoziția este realizată de Inspectoratul Școlar Județean Harghita în colaborare cu Direcția de Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) și muzeul de istorie al UBB și Instituția Prefectului din Județul Harghita.

Vizitatorii au fost salutați de Glodeanu Cristinel-Fănel, inspector școlar județean adjunct și Jean Adrian-Andrei, prefectul județului Harghita, iar materialul expus a fost prezentat de dr. Claudia Septimia Sabău, reprezentanta Universității Babeș-Bolyai. La vernisarea expoziției, Consiliul Județean Harghita a fost reprezentat de Zonda Erika, director general în cadrul direcție de programe a consiliului județean, Gyulai Arthur, managerul Bibliotecii Județene Kájoni János, unitate subordonată consiliului județean.

În anul dedicat Centenarului, în spațiul expozițional de la sediul Consiliului Județean Harghita au fost vernisată și expoziția din cadrul proiectului internațional CreArt White Noise, Black Words în oglinda Primului Război Mondial, în care elevi ai școlii de artă și-au prezentat lucrările cu această temă.

Expoziția care reunește cele mai interesante cărți poștale ilustrate trimise/primite de pe fronturile de luptă, documente captivante atât din punct de vedere vizual, poate fi vizitată până în data de 6 septembrie a.c.

Miercurea Ciuc, 9 august 2018


[ Știri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774