Comunicatul de presă al Centrului local Orion Miercurea Ciuc
Organizația Națională Cercetașii României face parte dintr-un curent internațional de educație non-formală ce cuprinde, în prezent, peste 50 de milioane de voluntari din toată lumea. La noi în țară există aproape 90 de Centre Locale și 5000 de cercetași! Sub deviza “creăm o lume mai buna”, cercetășia este educație pentru viață - copiii de toate vârstele bucurându-se de un cadru de învățare complex, ce cuprinde, pe lângă elemente de ecologie, cunoaștere a mediului și orientare turistică, și cultură generală și abilități practice.
Ultima actualizare: vineri, 28 iunie 2019
Poate că îi cunoașteți de la Festivalul Luminii, poate ați auzit de acțiunile lor de ecologizare, sau poate ați văzut imagini de la alte activități pe care le desfășoară cu la fel de mult entuziasm. În Miercurea Ciuc cercetășia a ajuns în urmă cu 25 de ani, când 3 profesori ai Colegiului Național “Octavian Goga” au preluat modelul de succes al unor cercetași belgieni. Folosind pasiunea și experiența din spatele catedrei, aceștia au reușit, generație după generație, să pună bazele unui Centru Local care împlinește acum un sfert de secol de activitate continuă.
Evenimentul aniversar va avea loc sâmbătă, 29 iunie, în Cetatea Miko, începând cu ora 10:00. Invitații și curioșii sunt invitați să încerce învățarea prin joacă în castel și să afle mai multe despre istoria Orionului și activitatea cercetașilor la expoziția foto și de obiecte. La ora 13:00 va avea loc festivitatea, unde vom cunoaște o parte dintre membrii fondatori, dar și invitați din forurile naționale și internaționale. După-amiază, cercetașii și invitații lor vor merge în zona Ciucului pentru a experimenta o zi de camp - tabăra caracteristică cercetașilor - cu corturi, saci de dormit, foc de tabără și cântece de munte.
Toate aceste activități nu ar fi fost posibile fără sprijin din partea Colegiului Național “Octavian Goga”, al comunității locale, autorităților și părinților, așa că toată lumea este așteptată cu brațele deschise la Cetatea Miko.
Responsabil Proiect
Bota Sorin-Andrei
sorinandreibota@gmail.com
0741176169
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)28 vizualizări