Consiliul Județean Harghita a acordat Premiul Altruism persoanelor care sunt în prima linie în lupta contra pandemiei

(0 Votări)41 vizualizări

Angajați din cadrul a trei spitale din județul Harghita sunt laureații Premiului Altruism premiul acordat de Consiliul Județean Harghita acelor persoane care își desfășoară activitatea în prima linie în lupta cu pandemia.

Acestea au fost aduse la cunoștința celor prezenți la ședința extraordinară a instituției care a avut loc în data de 30 aprilie. Laureații sunt: Dan Mihaela Rodica, manager și dr. Ioniță Alexandra Dorina, director medical la Spitalul orășenesc Toplița, Ferenczy István manager și dr. Jeszenszky Géza, șef secția boli interne din cadrul Spitalului orășenesc Gheorgheni, iar de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, dr. Konrád Judit manager, dr. Ambrus Irén medic șef boli infecțioase, Veress Rozália, asistent șef secția boli infecțioase, dr. Kacsó Jolán, medic UPU, dr. Szabó Izabella, medic UPU, dr. Sîngeorzan Sergiu, epidemiolog și Maftei Mariana, asistent șef epidemiolog. Consiliul Județean Harghita le mulțumește în acest fel pentru activitatea desfășurată în scopul salvării de vieți omenești.

În cursul zilei de 30 a aprilie a fost transmisă către Ministerul Sănătății acea petiție prin care se solicită modificarea Ordonanței 414/2020 și prin care se dorește  creșterea numărului de teste efectuate. Borboly Csaba, a mulțumit tuturor celor 2.000 de semnatari ai petiției.

Consiliul Județean Harghita continuă să sprijine personalul medical în eforturile acestuia de a reduce răspândirea pandemiei. Programul de asistență pentru medicii de familie și medicii dentiști va fi extins, 250.000 de lei fiind alocați pentru achiziționarea echipamentelor necesare, respectiv va fi susținut și Serviciul Județean de Ambulanță Harghita cu echipamente de protecție.

În cadrul ședinței din data de 30 aprilie a fost alocată, din excedentul pe anul trecut, suma de 2 milioane de lei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, respectiv alte 2 milioane de lei s-au alocat pentru executarea lucrărilor pe drumurile județene.

Consiliul Județean Harghita a contribuit financiar la achiziționarea aparatului de testare PCR care a fost dat în folosință la Direcția de Sănătate Publică Harghita. Din valoarea de 250 mii lei cât a costat aparatul, 211.108 lei a provenit din donații, restul sumei fiind asigurate de consiliul județean prin intermediul Asociație pentru Județul Harghita, instituție înființată și care funcționează în subordinea Consiliului Județean Harghita.

Continuă programul de stagiatură plătită a consiliului județean, alți zece tineri sunt așteptați să își depună documentația pentru a-și desfășura activitatea în cadrul instituției. Borboly Csaba a menționat că prima fază a programului s-a bucurat de succes și a adăugat că după data de 15 mai va fi nevoie de noi forțe tinere pentru identificarea măsurilor care trebuie luate în vederea relansării economice și lansării diferitelor cercetări.

Miercurea Ciuc, 30 aprilie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774