Consiliul Județean Harghita a înaintat propuneri de modificare a Programului pentru școli

Sprijin pentru producătorii locali

(0 Votări)164 vizualizări

La solicitarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Consiliul Județean Harghita a înaintat o serie de propuneri la proiectul guvernamental care are în vedere aprobarea participării României la Programul pentru şcoli. Prin intermediul ordonanței se are în vedere modificarea Programului pentru școli prin unificarea Programului Lapte și corn, respectiv Programul Fructe în școli. Urmarea acestui demers se dorește să fie creșterea consumului de produse locale, însă pentru ca acest demers să fie realizabil și să aibă efecte concrete este nevoie ca la licitațiile organizate pentru achiziționarea produselor, acestea să se adrese în mod exclusiv producătorilor, în mod independent și nicidecum în asociere. 

Pentru ca problemele avute în anii trecuți în derularea programului de furnizare a laptelui și cornului cu firmele din alte județe, să fie evitate, consiliul județean consideră că ar fi benefic ca în viitor să existe posibilitatea livrării produselor de către firme locale din județ. Tot în vederea simplificării derulării programului se propune ca facturile să fie plătite de către consiliile locale.

Și în ceea ce privește implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli, se propun o serie de modificări care au în vedere ca consiliile județene și locale, care sunt responsabile de organizarea procedurilor de achiziţie publică, să fie scutite de monitorizarea și controlul distribuției fructelor proaspete. Totodată, după cum s-a menționat și în cazul programului de distribuire a laptelui și cornului, transportul și distribuţia la unităţile de învăţământ să fie contractate de către consiliile locale, la fel și plata facturilor către furnizori. Iar de buna desfăşurare a procesului de aprovizionare să răspundă primarii.

Dat fiind faptul că pentru mulți copii, laptele și cornul, respectiv fructele proaspete reprezintă singura masă pe zi, se dorește ca la o licitație nu numai prețul să fie unica condiție, ci și calitatea produselor furnizate. În caz de reziliere (anulare) a contractului se are în vedere să fie valabil pentru perioada următoare, contractul încheiat cu participantul la licitație care a oferit următorul cel mai bun preț.

Miercurea Ciuc, 4 august 2017


[ Program Lapte-corn ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774