Consiliul Județean Harghita a premiat pompierii voluntari din zona Gheorgheni

(0 Votări)29 vizualizări

Consiliul Județean Harghita a acordat Premiul Altruism pentru trei asociații de pompieri din zona Gheorgheni. Această formă de voluntariat datează în județul Harghita de mai bine de 130 de ani și fiind preluată din tată în fiu, mai mult de cinci la sută din populația activă din regiune făcând parte din echipele de pompieri voluntari.

Baricz Róbert, președintele Asociației pompierilor voluntari din Joseni, Csíki Jenő, președintele Asociației pompierilor voluntari Lánglovagok din Ciumani, respectiv echipa pompierilor voluntari din Lăzarea au primit Premiul Altruism în cadrul ședinței ordinare a consiliului județean care a avut loc în data de 25 noiembrie, la Ciumani.

Conform statisticilor, cinci la sută din populația activă din zona rurală din județul Harghita face parte din echipele de pompieri voluntari. „Este o mândrie pentru noi: voluntariatul are tradiție în județul Harghita și am speranțe că stacheta va fi predată în continuare din tată în fiu. Faptul că bunăstarea și siguranța comunității reprezintă aspecte importante pentru locuitorii județului, este un motiv de mândrie” – a afirmat Borboly Csaba, președintele consiliului județean, referitor la premierea pompierilor voluntari.

Activitatea pompierilor voluntari în diferitele zone ale județului are o tradiție neîntreruptă de 130 de ani. Odată cu schimbarea regimului, numărul echipelor de pompieri voluntari a crescut, tot mai multe persoane s-au implicat în activitatea acestora, respectiv dotarea și echipamentele specifice s-au îmbunătățit. În acest sens consiliul județean a demarat un program de sprijinire financiară a echipelor de pompieri voluntari, program menit să întregească eforturile conducerilor localităților, respectiv donațiile localitățile înfrățite. „Nu putem să evidențiem îndeajuns importanța echipelor de pompieri voluntari: de-a lungul anilor au intervenit de nenumărate ori în stingerea incendiilor, sau a inundațiilor care au cauzat daune în localitățile din județ. Activitatea echipelor de pompieri este esențială și de neînlocuit”, au afirmat cei prezenți.

Beneficiarii distincțiilor:

BARICZ RÓBERT, președintele Asociației pompierilor voluntari din Joseni

Devine în anul 2007 membrul unei echipe de pompieri care și-a demarat activitatea de la zero și care acum, 12 ani mai târziu, dispune de o dotare corespunzătoare, modernă și care are în componență 32 de pompieri voluntari. Asociației pompierilor voluntari din Joseni a fost înființată în august 2010 și împreună cu asociația pompierilor voluntari din Kaposvár Ungaria, respectiv Asociația Villám din Cristuru-Secuiesc au format Cooperativa pompierilor voluntari din Transilvania.

CSÍKI JENŐ, președintele Asociației pompierilor voluntari Lánglovagok din Ciumani

Una dintre cele mai bine dotate asociații de pompieri voluntari din județul Harghita, este cea din localitatea Ciumani. Dotarea asociației se îmbunătățește an de an și în acest fel pompieri voluntari, riscându-și viața apără locuitorii din Ciumani și păzesc valorile zonei.

Asociația pompierilor voluntari din Lăzarea

Prima formație de pompieri voluntari din Lăzarea a fost înființată în anul 1907, iar la începutul anilor 90 încă funcționa echipa de pompieri. Actuala echipă a fost înființată în anul 2008. Formată din 42 de membri, participă periodic la concursurile de profil și are un rol important în viața comunității. Organizează cursuri destinate copiilor și echipelor de pompieri voluntari, a înființat un muzeu de profil. Distincția a fost înmânată președintelui asociației, Györffy Zsolt.

Miercurea Ciuc, 25 noiembrie 2019


[ Pompieri ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774