Consiliul Județean Harghita dezvoltă programul dedicat practicanților

Sunt așteptați să se înscrie în programul de practică acei studenți care doresc să-și îmbunătățească și cunoștințele practice

(0 Votări)63 vizualizări

Noutatea tradiționalului program de practică este în acest an faptul că studenții vor avea posibilitatea de a afla obține mai multe informații despre modul în care se desfășoară o zi de muncă a conducătorilor consiliului județean. Fie că vorbim de activitatea președintelui sau vicepreședinților consiliului județean, a secretarului județului sau directorilor din cadrul instituției, primordial este ca practicanți să devină buni profesioniști. 

„În acest an noutatea programului constă în faptul că studenții vor avea oportunitatea de a se familiariza cu activitatea conducerii instituției. Acest lucru nu era posibil până acum, însă consider că este important ca un tânăr care alege o carieră în instituțiile publice, să aibă o idee despre ceea ce face zilnic un președinte, vicepreședinte de consiliu județean” a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

O altă noutate a programului este reprezentată de formele de practică (bază, mediu, avansat) la care se pot înscrie studenții. Programul de bază oferă, în primul rând, oportunități de familiarizare cu activitatea din domeniul administrației publice, perioada de desfășurare a acestuia se întinde pe două-patru săptămâni. Pe durata a două luni cei care se înscriu la o perioadă de practică medie vor putea să-și aprofundeze cunoștințele obținute de-a lungul facultății, în unul sau două domenii. Scopul programului avansat de practică este pregătirea celor care se înscriu, la demararea unei cariere în administrația publică. Pe durata a cel puțin trei luni practicanții vor fi pregătiți să desfășoare o activitate specifică personalului din administrația publică.

„Este important să le asigurăm tinerilor astfel de oportunități, perioada de practică poate reprezenta o bună referință și chiar dacă la consiliul județean nu va exista posibilitatea de încadrare în muncă, la administrațiile publice sau în sfera privată tinerii vor putea să-și pună în practică cunoștințele acumulate și să aleagă să-și facă un viitor pe tărâmurile natale”, a spus Borboly Csaba. Totodată, aceasta a completat că trebuie să dispară acea practică prin care tinerii aleg acest program doar pentru a primi o ștampilă pe un document.

După cum s-a afirmat în cadrul întrevederii, mulțumită diversității activității desfășurate în cadrul Consiliului Județean Harghita, se poate obține experiență în aproape orice domeniu. Sunt așteptați să se înscrie la programul de practică studenți care urmează cursurile facultăților cu profil: ingineria mediului, inginerie agrară, tehnic, informatică, construcții, științe politice, media, comunicare, biologie, sociologie, economie, drept, administrație publică, chiar și arte plastice.

„Consiliul Județean Harghita desfășoară o activitate vastă, de la organizarea evenimentelor de tip cultural, până la construirea de drumuri. Consider, spre exemplu, că unui viitor arhitect i-ar prinde bine dacă să cunoască mai multe aspecte despre mecanismul investițiilor publice. Din experiența de până acum se constată că este nevoie de inovație, trebuie să le oferim tinerilor oportunitatea de a se familiariza și cu aspecte care nu țin strict de programa educațională”, a afirmat Borboly Csaba.

Oltean Csongor, președintele Consiliului Tinerilor Maghiari a spus că dezvoltarea în această direcție a programului de practică este utilă. Mákszem Hunor, președintele Consiliului teritorial al tinerilor din zona Ciuc și viceprimarul localității Tomești a evidențiat că în anul dedicat tineretului, pregătirea tinerilor are un rol important în procesul de motivarea a acestora de a rămâne pe tărâmurile natale. În vederea implementării programului de practică cei doi conducători ai organizațiilor de tineret și-au asumat implicarea activă.

Studenții care doresc să se înscrie în programul de practică vor redacta un curriculum vitae însoțit de o scrisoare de motivație și o vor preda personal la sediul consiliului județean sau transmite prin e-mail la adresa hr@judetulharghita.ro, specificând la subiect: pentru programul de practică.

Mai multe informații referitoare la programul de practică, puteți obține accesând pagina de web http://judetulharghita.ro/practica.html .

Miercurea Ciuc, 15 iunie 2018


[ Știri Tineret ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«ianuarie, 2025»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774