Consiliul Județean Harghita intenționează să înființeze o agenție de dezvoltare

(0 Votări)57 vizualizări

Scopul înființării agenției de dezvoltare de către Consiliului Județean Harghita este de a atrage investiții și a stimula crearea de locuri de muncă în județul Harghita. Despre această temă au avut loc consultări cu participarea a mai mulţi antreprenori, primari și politicieni în data de 6 august 2015 la sediul consiliului județean, în urma invitației președintelui Consiliului Județean Harghita.

Borboly Csaba a afirmat ca instituția condusă de el este obligată să se ocupe de stimularea economiei, dar reglementările în vigoare reprezintă un impediment în acest sens. Președintele a spus că momentan actorii economici din județ încearcă să prospere singuri, iar scopul consiliului județean ar fi să asigure posibilitatea ca să se așeze la aceeaşi masă, pentru soluționarea problemelor, în condiţiile legii. „Împreună vom crea o bază de gândire comună. Aceasta este scopul esențial, iar forma instituțională este considerată secundară. Prin efort conjugat putem atrage mai ușor investitori, precum este mai ușor și extinderea domeniului de aplicare al proiectelor existente, găsirea oportunităților, astfel putem obține rezultate mai bune. În acest scop, vom extinde activitatea Agenției de Management Energetic a consiliului județean, planificăm să o transformăm din toamna anului curent în aşa fel, ca să sprijine întreprinderile care creează locuri de muncă în stabilirea relațiilor economice, prin realizarea acțiunilor comune, lobby-lor comune”, a declarat președintele consiliului județean.

Pentru ca și consiliile locale să participe la inițiativă, nu excludem posibilitatea de a înființa agenția sub forma juridică de asociație de dezvoltare intercomunitară. Se continuă organizarea consultărilor cu primarii, deoarece mulţi dintre aceştia nu au fost prezenți la consultare, de data aceasta au participat mai mulți angajatori și reprezentanți ai asociațiilor. Pe lângă înființarea agenției sau asociației cei prezenți la consultaţie au lansat propunerea creării unei comisii pentru dezvoltare economică.

Barabás Csaba, șeful biroului pentru atragerea investițiilor a vorbit despre experiențele sale în domeniu din Ungaria și din municipiul Timișoara. El a subliniat că există o diferență de mentalitate majoră între județele vizitate și județul Harghita, subliniind, că ar trebui schimbată mentalitatea din judeţ.

Miercurea-Ciuc, 7 august 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774