Consiliul Județean Harghita l-a premiat pe pastorul Szombatfalvi József

Ședința ordinară a consiliului județean a avut loc la Cristuru-Secuiesc

(0 Votări)19 vizualizări

La ședința consiliului județean din data de 28 octombrie care a avut loc la Muzeul Molnár Istvan din Cristuru-Secuiesc, s-a alocat din fondul de rezervă al instituției, sprijin localităților Siculeni, Bălan și Cristuru-Secuiesc. De asemenea, s-a acordat și premiul Márton Áron, pastorului unitarian Szombatfalvi József.

Premiul Márton Áron pentru activitatea derulată în folosul comunității

Consiliul Județean Harghita i-a acordat pastorului unitarian Szombatfalvi József, premiul Márton Áron. Activitatea remarcabilă a pastorului în cadrul bisericii, dar și în domeniul cultural și în viața publică au fost recompensate cu o medalie, diplomă și o sumă de bani. Borboly Csaba l-a felicitat pe laureat, iar pastorul unitarian Berei István a vorbit despre activitatea acestuia.

În discursul de felicitare, Borboly Csaba l-a amintit pe pastorul Szombatfalvi József ca fiind unul dintre cetățenii recunoscuți ai orașului, activitatea desfășurată de acesta în Cristuru-Secuiesc și în regiune a condus la obținerea de rezultate notabile, care vor putea fi privite în viitor cu recunoștință. A desfășurat o activitate remarcabilă în mai multe domenii, cum ar fi organizarea de evenimente, sport sau viticultură. Pe lângă viața bisericească, s-a implicat și în activitățile care au vizat conservarea tradițiilor, programele culturale sau activitățile din domeniul social. Președintele consiliului județean și-a exprimat speranța ca anii de pensie ai pastorului să fie încununați de sănătate, dar și de continuarea acestor activități.

Activitatea pastorală de patruzeci de ani a desfășurat-o în parohiile Cehețel, Tărcești și Cristuru-Secuiesc, unde s-a îngrijit de renovarea bisericilor, a locuințelor parohiale, construirea de locuință de serviciu pentru personalul auxiliar, casă de rugăciune, centru social, renovarea clădirilor bisericești auxiliare, a școlii generale, organizarea de tabere ecumenice, înființarea Asociației de într-ajutorare Gondviselés.

Szombatfalvi József a afirmat că în toate locațiile în care și-a desfășurat activitatea a acordat o importanță deosebită muncii făcute în mod cinstit. De asemenea, și-a exprimat bucuria pentru recunoștința și distincția care i s-au oferit, adăugând că va continua activitatea depusă în folosul regiunii și comunităților acesteia.

 

Sprijin județean pentru localități

Înaintea dezbaterii ordinii de zi a ședinței, primarul localității Cristuru-Secuiesc i-a salutat pe cei prezenți și și-a exprimat bucuria vizavi de faptul că ședința consiliului județean și decernarea premiului Márton Áron au loc la Cristuru-Secuiesc.

În urma aprobării modificării bugetului s-a majorat fondul de rezervă al consiliului județean. Din acesta, 524 mii lei s-au alocat pentru Cristuru-Secuiesc – 460 mii lei pentru renovarea acoperișului spitalului din localitate, 64 mii lei pentru renovarea spălătoriei unei grădinițe. Pentru modernizarea Grupului școlar Liviu Rebreanu din localitate s-au alocat 100 mii lei, respectiv 150 mii lei pentru executarea lucrărilor la grădinița cu program prelungit din localitatea Siculeni.

Rafai Emil a mulțumit pentru sprijinul acordat din partea consiliului județean și a menționat că fără sprijinul instituției nu ar fi fost posibile lucrările de renovare ale clădirilor sus-menționate.

S-a aprobat componența consiliului de administrație al Centrului Cultural și de Artă Lăzarea, care se compune din: Czimbalmos Attila, Polgár Csaba, Ferencz Tihamér, Danguly Ervin, Lázár Zoltán, respectiv consilierul județean Bende Sándor, reprezentantul Consiliului Județean Harghita și președintele Organizației Teritoriale UDMR Gheorgheni.

Consilierul județean Kozma István a spus că s-au predat echipamentele sportive și mingile câștigate în cadrul concursului de proiecte organizat de Asociația Județeană de Fotbal Harghita și Consiliul Județean Harghita, echipelor din zonele Ciuc, Gheorgheni, Odorhei. În acest context s-a menționat și inițiativa de organizare a clăcilor în scopul dezvoltării din domeniul sportiv. Borboly Csaba a afirmat că sprijină această inițiativă și că se vor organiza consultări în vederea elaborării unui astfel de program.

Cristuru-Secuiesc, 28 octombrie 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774