Consiliul Județean Harghita sprijină elevii talentați

Programul de construire a trotuarelor se dorește a servi siguranței circulației 

(0 Votări)44 vizualizări

Pe marginea drumurilor județene din localitățile Joseni, Ditrău și Dealul se va construi trotuar, iar la ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita care a avut loc în data de 28 martie, s-a aprobat studiul de fezabilitate destinat acestor lucrări. Printre hotărârile votate în cadrul ședințe s-a aprobat bugetul proiectului CAP (Politică Agrară Comună) care va contribui la sprijinirea domeniului agricol, respectiv s-au alocat 60 mii lei pentru premierea și recunoașterea activității acelor persoane care au contribuit la renumele județului. 

Bugetul proiectului CAP este de 39.384 euro, iar în legătură cu acesta Borboly Csaba a evidențiat că este important a avea în vedere care va fi soarta fondurilor de coeziune după anul 2021, în special a celor menite sprijinirii agriculturii.

Consiliul Județean Harghita acordă o atenție specială acelor persoane care contribuie la renumele județului, iar pentru premierea și recunoașterea acestora, în acest an alocă 60 mii lei.

Anul 2018 este dedicat în județul Harghita tineretului, iar în acest sens, dar și în conformitate cu anii precedenți, consiliul județean alocă suma de 50 mii lei pentru sprijinirea elevilor care participă la olimpiadele școlare. „Deoarece legea nu permite consiliului județean să premieze în mod direct elevii, instituția va face acest lucru prin intermediul unei asociații a cărei membru este. Tot prin intermediul acestei asociații acordăm elevilor burse”, a afirmat Borboly Csaba.

Consiliul județean a alocat 20 mii lei și pentru finanțarea programului destinat dansurilor populare.

În cadrul ședinței, Borboly Csaba a menționat cu privire la situația podului de la Dejuțiu, unde o firma a achiziționat terenul pe care se preconiza a se realiza trecerea peste râul Târnava. Achiziționarea terenului a avut loc după ce reprezentanți ai consiliului județean au verificat terenul, fapt care a fost catalogat de către aparatul consiliului județean a fi suspect.

La punctul Diverse, Chiorean Adrian, director adjunct în cadrul Direcției tehnice a instituției  i-a informat pe cei prezenți despre situația drumurilor din județ. S-a adus în discuție și sancționarea transportatorilor de masă lemnoasă, demers care se dorește să aibă ca urmare soluționarea acestei probleme.

Miercurea Ciuc, 28 martie 2018


[ Tineret ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774