Consultări în Europa - ajutoare de stat și achiziții publice în contextul COVID 19

Consiliul Județean Harghita a transmis răspunsurile opiniei publice către Comisia Europeana

(0 Votări)19 vizualizări

Consiliul Județean Harghita participă în mod regulat la activități și programe organizate în cadrul Comitetului Regiunilor, inclusiv la consultări europene în care sunt expuse și  teme de interes local și județean.

Rețeaua de consultare a Comitetului Regiunilor (RegHub) a fost creată pentru a evalua punerea în aplicare practică a legislației UE. Scopul RegHub este de a evalua atitudinile și opiniile populației la nivelul diferitelor regiuni. Acest lucru este important deoarece poate acționa ca o legătură între Uniunea Europeană și oameni. Consiliul Județean Harghita este un participant activ în acest sistem de consultări RegHub.

Astfel, RegHub a realizat un sondaj  pentru a afla opinia publică cu privire la procedurile Uniunii Europene privind acordarea ajutoarelor de stat și achizițiile publice în contextul pandemiei COVID 19 .

Consiliul Județean Harghita a transmis răspunsurile către conducerea Comitetului Regiunilor, care va informa Comisia Europeană despre pozițiile prezentate, problemele identificate și provocările cu care s-a confruntat în această perioadă.

Scopul consultării este să adune informații relevante din partea actorilor regionali și locali,aceste informații fiind utilizate de către Comitetul European al Regiunilor pentru a transmite idei importante către Comisia Europeană și alte instituții  UE din perspectiva celor care implementează măsurile la nivelul  regiunilor și orașelor din UE.
 

La chestionar au participat Primăria Ciceu, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, Broadband Kabelkon, Magtár, Primăria Remetea, Primăria Vlăhița, Primăria Voșlobeni și Csaba Sebestyén.

 

Pe baza răspunsurilor la sondaj, au fost identificate următoarele nevoi: comunicarea facilitată și accesul mai ușor la informații despre oportunitățile de sprijin guvernamental; reducerea birocrației, ceea ce ar facilita accesul mai rapid la ajutoare de stat; necesitatea de a sprijini industriile agricole și alimentare; o prelungire mai flexibilă a perioadei de achiziții dincolo de decembrie 2020. 

Miercurea Ciuc, 11 august 2020


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774