Darul verde pentru Sfântul Părinte

Comunicatul de presă al Arhiepiscopiei romano-catolice Alba Iulia

(0 Votări)33 vizualizări

Papa Francisc a subliniat de mai multe ori în alocuțiunile sale, sau prin enciclica Laudato si’educația pentru „alianța dintre omenire și mediul înconjurător”, importanța „evitării folosirii plasticului și hârtiei, folosirea responsabilă a apei, colectarea selectivă a deșeurilor, a cumpăra alimentele în mod rezonabil, a avea grijă de vietăți,  utilizarea transportului în comun, plantarea de arbori, folosirea responsabilă a energiei electrice…”.

În conformitate cu această precizare, Uniunea Composesoratelor din Bazinul Ciuc, cea mai mare asociație a composesoratelor din bazinul Ciuc, organizează programul de plantare de arbori cu ocazia vizitei Papei Francisc la Șumuleu Ciuc, fiind un dar simbolic față de responsabilitatea și sensibilitatea Sfântului Părinte pentru natură. Anul acesta composesoratele vor planta 646 de mii de puieți pe 122 ha de teren. Considerăm că Papa Francisc va aprecia darul nostru, comportamentul responsabil față de mediul înconjurător și faptul că ne folosim de resursele avute la dispoziție, gândindu-ne la generațiile viitoare, străduindu-ne „să fim apărătorii lumii și nu jefuitorii, misionarii frumosului și nu ai poluării și distrugerii!”(Papa Francisc: Rugăciune pentru pământ)

Am dori ca înainte de sosirea Sfântului Părinte, fiecare comunitate parohială să planteze un brad sau alt arbore, în curtea bisericii sau a parohiei sau într-un alt loc potrivit.

Să se facă acest lucru în lumina învățăturii Sfântului Părinte legată de protecția mediului înconjurător. Să încurajăm credincioșii adunați la plantarea copacului cu o scurtă predică sau cu citirea unei părți din enciclica Laudato Si, să fim mai umani cu lumea creată. Arborele plantat să ne aducă aminte de vizita papei Francisc și de învățătura sa. 

Salutăm cu drag orice altă inițiativă de cadou pentru Episcopul Romei prin care căutăm reînnoirea comunității proprii. De ex: vizitarea bolnavilor, pregătirea de daruri pentru familiile sărace, ajutorarea copiilor nevoiași. Să simtă toată lumea că ne pregătim de sărbătoare.

 

Toate composesoratele, organizații, comunitățile parohiale și alte asociații, respectiv persoanele fizice care doresc să facă aducă un dar Sfântului Părinte, să comunice intenția lor pe adresa de e-mail ajandekfa@pontifex.ro, menționând: 

1. Numele asociației, parohiei sau persoanei individuale.

2. Dimensiunea locului împădurit sau numărul de puieți.

3. Numele persoanei de contact .

Miercurea Ciuc, 22 mai 2019


[ Culte Religioase ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774