Delegație din zona Ciucului, la audiența generală a Papei Francisc

Borboly Csaba: regiunea noastră are o credință și comunități puternice 

(0 Votări)44 vizualizări

În data de 10 octombrie, miercuri, la Vatican un grup de 400 de pelerini a participat la audiența generală a Papei Francisc. Alături de aceștia s-au aflat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și episcopul romano-catolic, Tamás József, Gábor Zoltán, parohul bisericii din localitatea Frumoasa și cantorul, Incze Sándor. 

Pe durata audienței, în scurtul dialog pe care l-a purtat cu Sfântul Părinte, Borboly Csaba i-a prezentat Sfinției Sale scopul vizitei. Împreună cu preotul Gábor Zoltán, i-au înmânat Sfântului Părinte cadoul pelerinilor din zona Ciuc – un album foto în care sunt prezentate localitățile din zona Ciuc.

„A te întâlni cu Sfântul Părinte, a vorbi cu Sfântul Părinte este o experiență unică în viață, pe care cred că fiecare membru al comunității și-o dorește. Am încredere că în scurt timp, predica Sfântului Părinte se va auzi și în Transilvania”, a afirmat președintele consiliului, la finele audienței generale.

Papa Francisc a fost întâmpinat de cântecele celor 14 coruri bisericești din localitățile Bălan, Sândominic, Dănești, Mădăraș, Ciceu, Siculeni, Delnița, Frumoasa, Nicolești, Bârzava, Toplița Ciuc, Luna de Sus, Lunca de Jos, respectiv corul Bisericii Millennium din Miercurea Ciuc.

Scopul pelerinajului sprijinit de Consiliul Județean Harghita și Școala Populară de Artă a Județului Harghita, desfășurat în perioada 6-10 octombrie, a fost întărirea demersurilor de beatificare a episcopului romano-catolic, Marton Aron. Astfel, duminică, 7 octombrie pelerinii au participat la slujba religioasă de la Bazilica Sfântul Pavel. Pelerinii au ales această locație, ținând cont de faptul că episcopul Márton Áron, s-a rugat cu râvnă, mai ales Sfântului Pavel. În rugăciunile lor, pelerinii s-au rugat și pentru beatificarea episcopului Márton Áron. Luni, 8 octombrie pelerinii îmbrăcați în port tradițional au participat la slujba oficiată în cinstea Sfintei Fecioare Maria, la Bazilica Sfântul Petru.

„Este o ocazie unică pentru fiecare participant. Putem afirma că acum comunitatea noastră s-a prezentat Papei Francis, Vaticanului. Patru sute de persoane au fost prezente în inima Romei și au popularizat regiunea noastră. Am demonstrat că regiunea noastră are o credință și comunități puternice, consimțite și de privirea Sfântului Părinte. Țin să mulțumesc în special episcopului Tamás József, pentru că a însoțit delegația regiunii noastre, lui Gábor Zoltán și Incze Sándor, pentru că au coordonat deplasarea pelerinilor, pelerinilor, respectiv primarilor, antreprenorilor și composesoratelor care au sprijinit această deplasare”, a afirmat Borboly Csaba.

Albumul foto realizat cu ocazia audienței generale a Papei Francisc, poate fi accesat aici.

 

Miercurea Ciuc, 11 octombrie 2018


[ Culte Religioase ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774