Dezvoltare prin intermediul colaborării microregionale

(0 Votări)19 vizualizări

La sediul Conciliului Județean Harghita a avut loc în data de 4 noiembrie o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor microregionale și cu primarii acelor localități care se implică activ în activitățile acestor asociații. La eveniment a fost prezent Borboly Csaba, președintele consiliului județean și Barti Tihamér, vicepreședintele instituției. Tema întâlnirii a fost discutarea problemelor ivite și creșterea eficienței activității acestor asociații.

Scopul principal al Consiliului Județean Harghita este servirea intereselor cetățenilor, îmbunătățirea condițiilor de viață, iar acestea se doresc a fi îndeplinite și prin sprijinirea programelor asociațiilor microregionale. Competitivitatea asociațiilor microregionale din județ poate fi obținută prin cooperare, iar succesele sunt în primul rând rezultatul cooperării eficiente și a sprijinului reciproc.

„Rezultate sunt rezultatul cooperării la nivel microregional, iar în cazul investițiilor este importantă munca desfășurată la nivelul microregiunilor, desfășurată în comun”, a spus președintele consiliului județean.

De la asociațiile Ciucul de Jos, Ciucul de Sus, Cristur, Pogány-havas, în cadrul cărora Consiliul Județean Harghita este membru, Borboly Csaba a cerut ca până în cursul lunii noiembrie să se întocmească planul de activitate pe anul viitor, iar în funcție de acesta bugetul de venituri și cheltuieli. Este important acest lucru pentru ca încă de la începutul anului consiliul județean să poată include aceste cotizații în bugetul de venituri și cheltuieli  proprii. Astfel acestea vor putea să-și desfășoare activitatea în mod eficient. Pe lângă acestea s-au dezbătut problemele cu care se confruntă asociațiile și modalitățile în care pot fi rezolvate acestea.

Strategia consiliului județean constă în dezvoltarea fiecărei regiuni în parte, iar pentru acestea sunt folosite resursele provenite din proiectele europene. Asociațiile microregionale pot obține rezultate notabile spre exemplu în domeniul promovării turistice. Prin intermediul cotizațiilor plătite, consiliul județean își dorește să contribuie la activitatea asociațiațiilor și la asigurarea contribuției proprii în cazul proiectelor câștigate. Iar pentru aceasta este nevoie de o justificare întemeiată și o decontare exactă a cheltuielilor.

Borboly Csaba a catalogat întâlnirea de miercuri ca fiind una reușită, rezolvarea problemelor și elaborarea strategiilor eficiente fiind în interesul tuturor.

Miercurea-Ciuc, 4 noiembrie 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774