Dezvoltarea relațiilor de înfrățire

Întâlnire online cu reprezentanții Regiunii Lorj din Armenia

 

(0 Votări)22 vizualizări

Vineri, 19 iunie, Consiliul Județean Harghita a organizat o întâlnire online cu reprezentanții Regiunii Lorj din Armenia, regiune înfrățită cu județul Harghita. Întâlnirea a vizat pașii concreți referitori la colaborarea și principalele teme care stau la baza acesteia. Această colaborare este una benefică ambelor părți, oferind noi oportunități, în următoarea perioadă fiind foarte importantă stabilirea acestui tip de legături de înfrățire.

Relația de înfrățire a debutat la data de 10 septembrie 2017 la Gheorgheni când s-a semnat intenția de colaborare între Consiliul Județean Harghita și Regiunea Lorj, mai apoi în data de 27 septembrie 2019 la Vanadzor s-a semnat contractul de înfrățire. Cu ocazia deplasării de anul trecut în Armenia au fost dezbătute oportunitățile de colaborare în domeniile: colaborării dintre instituțiile de învățământ, organizarea de tabere pentru copii și tineri, gastronomie, consiliere antreprenorială, domeniul economic și al comerțului, și nu în ultimul rând colaborare culturală.

La întâlnirea online, din partea armeană au participat: Andrey Ghukasyan – guvernator, Gayane Markosyan – guvernator adjunct, Hermine Gasparyan – responsabil turism, Henri Matinyan – consilier adjunct al guvernatorului. Din partea Consiliului Județean Harghita au participat Borboly Csaba și Barti Tihamér, președintele, respectiv vicepreședintele instituției.

Cu ocazia întâlnirii s-a vorbit despre oportunitatea de a învăța limba armeană în județul Harghita, respectiv limba maghiară în regiunea Lorj. Această idee va putea fi implementată deocamdată doar prin intermediul mediului online, dată fiind pandemia, urmând ca pe viitor să se ia în considerare posibilitatea schimbului de profesori.

În domeniul culturii s-a formulat posibilitatea colaborării în ceea ce privește patrimoniul cultural imaterial, prin schimbul de experți din domeniu. Totodată, se preconizează organizarea de evenimente armene în județul Harghita și evenimente culturale maghiare în Armenia.

Colaborarea ar avea efecte benefice și asupra turismului, în acest sens se vor traduce în limba armeană filmele de promovare ale județului Harghita pentru a putea promova zona noastră în Armenia.

Pentru relansarea economică urmează a se organiza conferințe, forumuri antreprenoriale și expoziții, respectiv se află în curs identificarea posibilităților de schimburi de produse.

 

Miercurea Ciuc, 20 iunie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774