Dezvoltările în domeniul turismului presupun viziuni locale

Se realizează un sondaj despre nevoile și planurile firmelor turistice

(0 Votări)23 vizualizări

În următoarele zile vor fi trimise chestionare către firmele harghitene care își desfășoară activitatea în sectorul turistic. Sondajul se va realiza în cadrul proiectului european INSiGHTS („INtegrated Slow, Green and Healthy Tourism Strategies”), al cărui partener din România este Consiliul Județean Harghita.

Aceasta a fost una dintre temele dezbătute la întâlnirea actorilor locali din data de 20 noiembrie 2017, organizată în cadrul proiectului. Actorii locali sunt asociațiile de dezvoltare turistică fondate de către consiliul județean, respectiv serviciul public salvamont și ADI de Dezvoltare Rurală.

Au fost prezentate experiențele dobândite de la partenerii străini de către managerul de proiect Joó Emőke și colega sa responsabilă pentru comunicare, Péterffy Ágnes. (LINK – știrile anterioare, încă nu sunt traduse) După această prezentare, Bíró Barna Botond, vicepreședintele consiliului județean a accentuat că aceste experiențe sunt de folos, dar numai ca surse de inspirație pentru că în județul Harghita trebuie să ne bazăm la propriile aptitudini și să venim cu idei originale, în conformitate cu valorile și tradițiile caracteristice zonei. De aceea, promovarea turistică cu caracter nou, pregătită în cadrul proiectului trebuie să fie în conformitate cu trendurile locale - a adăugat vicepreședintele.

Cei prezenți au fost informați de managerul proiectului că printre planuri se află crearea unei aplicații pentru telefoane mobile care ar călăuzi turiștii la locuri de cazare și la locuri cu atracții turistice. De asemenea, în anul 2018 vor fi organizate întâlniri cu partenerii din străinătate în județul Harghita. Pe lângă prezentarea bunelor practici harghitene, se are în vedere promovarea internațională a zonei prin invitarea bloggerilor străini, la propunerea directorului pentru programe, Zonda Erika.

Consiliul Județean Harghita participă în calitate de partener la implementarea proiectului internațional INSiGHTS, din cadrul Programului Transnațional Dunărea.

Mai multe informații puteți accesa la următorul link:

http://hargitamegye.ro/integrated-slow-green-and-healthy-tourism-strategies-insights-projekt.html

Miercurea Ciuc, 20 noiembrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774