Expoziție foto despre Maramureș

Pe lângă cunoașterea culturii proprii, esențială este și cunoașterea altor culturi

(0 Votări)59 vizualizări

Vineri, 15 ianuarie 2016 a avut loc vernisarea expoziției fotoclubului Prisma. Primăvara maramureșeană a fost titlul primei expoziții din acest an găzduită de Galeria de artă a Consiliului Județean Harghita. Fotografiile au fost realizate în cadrul taberei de creație organizată în zona Maramureșului și surprinde peisajele, oamenii, datinile și obiceiurile din regiune. Expoziția poate fi vizitată până în data de 28 ianuarie.

Szabó Attila, președintele fotoclubului Prisma a spus că speră că vizitatorii au plecat de la expoziție cu o impresie bună și că amintirile legate de aceasta vor dăinui în timp. Acesta a mai amintit că membrii fotoclubului au fost sprijiniți în organizarea acestei tabere de către Primăria Miercurea-Ciuc.

Antal Attila, primarul interimar al orașului Miercurea-Ciuc i-a felicitat pe artiști și și-a exprimat speranța că vom fi oaspeți a mai multor expoziții de acest fel.

„Sunt de părere că în ultimii ani fotografii din Ciuc au obținut rezultate foarte bune. Este o mare bucurie că pe lângă fotografii profesioniști, aparatul foto este luat în mână și de fotografii amatori, ai căror lucrări putem să le vedem în cadrul expozițiilor de acest gen. Fotografii observă, surprind, prezintă și imortalizează momente – ceea ce ar fi îmbucurător dacă s-ar întâmpla și în cazul actorilor societății civile. Nu se știe ce rol vor avea aceste fotografii pline de culoare, a căror vizionare este o plăcere, peste cincizeci de ani”, a conchis Antal Attila.

Szőcs István, director adjunct la Direcția generală de management a Consiliului Județean Harghita, i-a salutat pe cei prezenți. Acesta a afirmat că pe lângă cunoașterea culturii proprii, este foarte importantă cunoașterea datinilor și culturii altora și odată cu această expoziție, este posibil să ne dorim să vizităm regiunea Maramureșului.

Expoziția a fost prezentată de către membra conducerii fotoclubului, Péter Izabella. Astfel am aflat că fotoclubul organizează anual o tabără de acest fel și astfel cei care vizitează expoziția se pot familiariza și cu specificul altor zone ale țării.

„Bisericile de lemn datând din secolele XVII-XVII, porțile tradiționale, cimitirul vesel, întrepătrunderea diferitelor culturii, reprezintă aspecte specifice pentru zona Maramureșului. Este foarte probabil ca în drumurile pe care le-am făcut până acum să nu fi întâlnit oameni atât de bucuroși și plini de vitalitate. Nu degeaba aceasta regiune a devenit una dintre destinațiile cele mai populare din țară”, a afirmat Péter Izabella.

Tóth István, președintele Asociației Euro Foto Art din Oradea a onorat cu prezența această expoziție. Acesta a afirmat că este de apreciat faptul că instituția consiliului județean dispune de o astfel de galerie și că primăria orașului se implică în sprijinirea evenimentelor de gen. De asemenea, i-a felicitat pe artiști pentru realizările lor și pentru faptul că sunt dispuși să surprindă și specificul altor zone.

Miercurea-Ciuc, 17 ianuarie 2016


[ Ştiri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«ianuarie, 2025»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774