Extinderea rețelei electrice la Borzont

Urmare a acestei investiții este creșterea valorii bunurilor imobiliare

(0 Votări)51 vizualizări

În cadrul programului Consiliului Județean Harghita de alimentare cu energie electrică a satelor mici, s-a extins rețeaua electrică în localitatea Borzont. Evenimentul prilejuit de finalizarea lucrărilor a avut loc vineri, 23 octombrie. Au fost prezenți la eveniment primarul localității, Gáll Szabolcs, președintele consiliului județean, Borboly Csaba, Barti Tihamér, vicepreședintele consiliului  județean, Bende Sándor consilier județean, respectiv directorul Electrica SA Miercurea-Ciuc, Ambrus László.

Gáll Szabolcs a catalogat investiția ca fiind o mare realizare și este de părere că dezvoltarea infrastructurală contribuie și la relansarea turismului. Acesta a afirmat că implementarea a necesitat mult efort, iar resursele proprii nu au fost suficiente, fiind nevoie și de sprijinul consiliului județean și Electrica SA. Și-a exprimat speranța ca această etapă să fie doar începutul unui proces mai lung care să poată fi continuat până la Vârful Bucin. Având în vedere și mediul înconjurător, există un potențial și din punct de vedere turistic, respectiv prin acest demers se contribuie la atragerea investitorilor în zonă.

Barti Tihamér și-a exprimat bucuria că după îndelungi consultări și mulțumită conlucrării a putut fi finalizată această investiție. Consiliul județean a alocat în acest sens 660 mii lei. Acesta a ținut să menționeze faptul că Joseniul este cel mai mare beneficiar din Bazinul Gherogheni al programului consiliului județean care are în vedere electrificarea localităților mici, iar investiția are o importanță deosebită din punct de vedere turistic. Acesta și-a exprimat speranța că investiția își va demonstra importanța și utilitatea.

Bende Sándor a numit aceasta ca fiind un pas înainte, deoarece va îmbunătăți calitatea serviciilor, va contribui la crearea locurilor de  muncă și va motiva tinerii să rămână pe tărâmurile natale. Consilierul județean a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei investiții.

Directorul Electrica SA Miercurea-Ciuc a afirmat că există posibilitatea continuării extinderii rețelei și a urat succes în derularea acesteia.

Borboly Csaba a afirmat că „investiția este rezultatul unei colaborări eficiente, în ultimul an reușindu-se accelerarea procesului de realizare a acesteia. Vecinătatea localităților Praid și Joseni reprezintă o oportunitate care merită a fi exploatată, sper că aici vor fi atrase și fonduri guvernamentale cu ajutorul cărora se accelerează procesul de dezvoltare. Investiția presupune și responsabilizarea localnicilor care trebuie să acorde o atenție specială continuării protejării spațiului construit și păstrării liniștii mediului înconjurător. Prin introducerea curentului electric va crește și valoarea imobilelor, însă să nu vindem străinilor, ci să se aibă în vedere în primul rând asigurarea durabilității vieții regiunii”.

 

Miercurea-Ciuc, 24 octombrie 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774