Firme inovative la incubatorul de afaceri de la Odorheiu-Secuiesc

Lucrările de construire a Harghita Business Center decurg conform planului

(0 Votări)229 vizualizări

În data de 15 aprilie, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, Barti Tihamér, s-a aflat într-o vizită de lucru la șantierul de la Odorheiu-Secuiesc, unde se construiește incubatorul de afaceri Harghita Business Center. Lucrările decurg conform planului, s-a turnat fundația și în momentul de față se ridică stâlpii. În clădirea centrului vor fi 48 de birouri, pe lângă acestea se vor găsi spații cum ar fi secretariatul, săli de conferință sau expoziționale. 

Vicepreședintele consiliului județean și-a exprimat mulțumirea în ceea ce privește derularea lucrărilor, subliniind că scopul principal este ca acest spațiu să găzduiască cât mai multe firme viabile. În acest sens, permanent se poartă discuții cu organizațiile locale și din județ, chiar și cu cele din afara județului despre posibilitățile obținerii de finanțare.

„În paralel cu lucrările de construcție ne străduim ca sediul centrului inovațional să servească scopului pentru care a fost destinat”, a afirmat președintele consiliului județean, Borboly Csaba, care a avut o întrevedere în acest sens, în data de 10 aprilie cu Spaller Endre, directorul Oficiul Național de Inovație din Ungaria. La întâlnire s-a vorbit despre posibilitățile de exploatare ale centrului inovativ, firmele cu activitate inovativă, respectiv despre faptul că tinerii au posibilitatea de a se alătura sistemului start-up din Ungaria și astfel să beneficieze de consultanță on-line, posibilitatea obținerii de informații în legătură cu investițiile și concursurile de proiecte, instruirea personalului care va lucra în cadrul centrului, stabilirea relațiilor de colaborare cu instituțiile de învățământ superior. S-a vorbit și despre soluțiile practice în ceea ce privește participarea la concursurile inovative, colaborare prin intermediul proiectului Horizont 2020 și participarea în calitate de parteneri în cadrul proiectelor europene Danube, Eurostars, Eureka.

Barabás Csaba, directorul Biroului de atragere a investițiilor din cadrul consiliului județean a afirmat că se ține în permanență legătura cu firmele active din județ și se află în curs o evaluare a situației firmelor mici și mijlocii județene pentru a putea oferi soluții eficiente la problemele cu care acestea se confruntă.

După cum se știe, în cursul lunii ianuarie s-a semnat la Odorheiu-Secuiesc de către reprezentanți Consiliului Județean Harghita, contractul cu privire la construirea incubatorului de afaceri Harghita Business Center. Proiectul inovativ de dezvoltare economică s-a derulat în două etape: prima a vizat decontaminarea terenului pe care s-a aflat Serviciul județean de protecție a plantelor, aflat pe strada Rákóczi Ferenc, s-a reabilitat solul și s-au demolat clădirile care se aflau pe acest teren, din fonduri provenite de la Uniunea Europeană. A doua etapă prevede construirea și punerea în funcție a incubatorului de afaceri, costurile necesare pentru acestea fiind suportate în proporție de 50% de Uniunea Europeană, 50% de Consiliul Județean Harghita. Suma totală a proiectului este de 4.073.099 lei, termenul de finalizare al lucrărilor fiind sfârșitul acestui an.

 

Miercurea-Ciuc, 15 aprilie 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774