În 15 și 16 iunie a avut loc la Bruxelles ședința plenară a Comitetului Regiunilor

Noi amendamente depuse de Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor

(0 Votări)33 vizualizări

La ședința plenară a Comitetului Regiunilor care s-a desfășurat în zilele de 15 și 16 iunie la Bruxelles au fost dezbătute și amendamentele pe care Borboly Csaba, în calitate de membru le-a înaintat în cadrul comisiilor ENVE (Comisia pentru mediu, schimbări climatice și energie), NAT (Comisia pentru resurse naturale) și SEDEC (Comisiei pentru politică socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură).

Amendamentele propuse de către președintele consiliului județean au vizat propuneri de modificare a directivelor privind deșeurile; dat fiind faptul că instituția consiliului județean se află în curs de implementare a proiectului cu privire la introducerea unui sistem de management integrat al deșeurilor la nivelul județului, propunerile făcute au avut în vedere stabilirea anumitor noțiuni în scopul eficientizării proceselor de colectare, gestionare, reciclare sau reutilizare a deșeurilor. Nu în ultimul rând s-a avut în vedere și necesitatea protejării mediului și a conștientizării populației cu privire la selectarea deșeurilor.

Risipa alimentară reprezintă o problemă majoră în Uniunea Europeană, 90 de milioane de tone de alimente fiind irosite anual în țările europene. În vederea găsirii de soluții pentru stoparea acestui fenomen, Borboly Csaba propune revizuirea legislației statelor membre în așa fel încât să permită donația de produse alimentare în stadiul de materie primă sau ca produs finit, atât nevoiașilor, cât și cantinelor pentru nevoiași. Astfel, se subliniază importanța promovării schimbului de bune practici la scară largă, fiind nevoie de adoptarea unor procese care să permită transferul de informații esențiale pentru părțile interesate, care să fie utilizate rapid și eficient.

Despre activitatea președintelui Consiliului Județean Harghita în cadrul Comitetului Regiunilor puteți să aflați mai multe accesând http://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/ .

Miercurea-Ciuc, 16 iunie 2016


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774