INSiGHTS – un proiect a cărui necesitate a fost dovedită

Întâlnire tematică legată de dezvoltarea strategiilor turistice, organizată la Viena

(0 Votări)57 vizualizări

La cea de a doua întâlnire tematică din cadrul proiectului INtegrated Slow, Green and Healthy Tourism Strategies (INSiGHTS) au participat partenerii proiectului din Austria, Bulgaria, Germania, Ungaria, România, Serbia, Slovacia și Slovenia. Întâlnirea a avut loc la Viena, Austria, în data de 10 mai 2017 și a fost organizată de Universitatea de Științe ale Naturii (BOKU), cu sediul în Viena.  

În cadrul întâlnirii partenerii proiectului au discutat  despre situația actuală a pachetelor de lucru necesare elaborării strategiilor locale, analizând datele obținute în urma studiilor locale, pe baza ghidului de autoevaluare. Ghidul a fost elaborat de către reprezentanții universității din Viena, sub coordonarea profesorului Ulrike Pröbstl-Haider, în vederea identificării resurselor locale, analizării punctelor forte și a celor slabe, precum și stabilirii obiectivelor de dezvoltare în regiunile partenere. „Cu ocazia întâlnirii de la Viena, cu ajutorul ‘smiley’-urilor, partenerii au evaluat analiza Status Quo și au participat la un schimb de informații. Reprezentanții partenerilor proiectului au discutat despre metodologia atragerii actorilor locali. Acest prim pas demonstrează că toate regiunile implicate în proiect doresc să dezvolte strategia turistică, avantajele economico-sociale și calitatea experiențelor vizitatorilor prin dezvoltarea produselor turistice locale. Workshop-ul a arătat că trebuie să fim conștienți de valorile noastre, totodată a evidențiat diversitatea ofertelor turistice existente – faptul că de multe ori nu observăm „frumusețile” noastre și ofertele excepționale.

Cu ocazia întâlnirii de la Viena, sub coordonarea domnului Bara Zoltán, directorul organizației Pons Danubii, partenerii proiectului au discutat despre procesul atragerii actorilor locali, iar prezentarea legată de bunele practici identificate a fost susținută de doamna Krisztina Campbell și domnul Michael Mayer, reprezentanții organizației CEEweb for Biodiversity. Profesorul Ulrike Pröbstl-Haider a subliniat că studiul legat de identificarea bunelor practici este esențial. „Regiunile cu mai puțină experiență pot învăța de la cei care au oferte bine definite. Se pot dobândi cunoștințe legate de revigorarea perioadelor din afara sezonului”.

În continuare a fost prezentată metodologia organizării activităților walkshops. Prima întâlnire bilaterală va fi organizată în iunie 2017, la Plovdiv, Bulgaria, unde Agenția de Dezvoltare Regională de Sprijinire a IMM-urilor va găzdui partenerii proiectului din Serbia.  Activitatea walkshop va cuprinde și cea de a treia întâlnire tematică, care va avea loc tot în iunie 2017, cu această ocazie Agenția de DezvoltareRegională Šumadija și Pomoravlje din Serbia va primi partenerii proiectului INSiGHTS la Aranđelovac.

 

Proiectul INSiGHTS

Proiectul cu o perioadă de implementare de 30 de luni (ianuarie 2017 – iunie 2019) este finanțat în cadrul Programului Transnațional Dunărea din fonduri ERDF și IPA.

Obiectivul proiectului INSiGHTS este găsirea unor soluții în vederea creșterii atractivității regiunilor, prin elaborarea strategiilor turistice care se bazează pe protejarea resurselor naturale și culturale. Toate regiunile participante în proiectul INSiGHTS dispun de un potențial natural și cultural remarcabil, precum și de resurse considerabile care favorizează practicarea turismului verde (green), lent (slow) și sănătos (healthy).  

Partenerii proiectului cooperează cu actorii locali din cele opt regiuni, astfel încât să dobândească o imagine reală cu privire la situația turismului și totodată, să formuleze idei și propuneri legate de noile oportunități cu privire la turismul verde (green), lent (slow) și sănătos (healthy). Partenerii proiectului vor elabora opt strategii integrate de dezvoltare a turismului pe baza liniilor directoare comune, care vor fi puse în practică în regiunile de-a lungul Dunării.  

Informații suplimentare legate de proiectul INSiGHTS pot fi accesate pe pagina web www.interreg-danube.eu/insights.


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«noiembrie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774