Întâlnirea actorilor locali

(0 Votări)65 vizualizări

La Siculeni a avut loc prima întâlnire a participanților din cadrul proiectului Local Cultural Flavours. Consiliul Județean Harghita dorește să promoveze ca valoare locală costumul tradițional secuiesc, acesta fiind motivul pentru care această întâlnire a fost organizată în data de 3 iulie. 

În cadrul întâlnirii, actorii locali și echipa de proiect au vorbit despre situația actuală și au hotărât direcția care trebuie urmată în viitor în ceea ce privește portul popular secuiesc.

Scopul inițiativei este dezvoltarea acelor politici care sprijină acele localități care din cauza poziționării geografice au un acces mai scăzut la promovarea valorilor locale.

La întâlnire au participat Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, Zonda Erika, managerul proiectului Local Flavours, membri din cadrul proiectului, respectiv invitații – actori locali care într-o formă sau alta se leagă de costumul popular secuiesc.

„Avem două scopuri în cadrul acestui proiect: primul este referitor la dezvoltarea turismului, al doilea are în vedere să pună accentul pe valorile tradiționale. Consiliul Județean Harghita pune un accent mare pe aceste două domenii și le sprijină prin intermediul organizațiilor civile care au acest profil de activitate”, a evidențiat Bíró Barna Botond.

În cadrul întâlnirii cei prezenți au căzut de acord și în ceea ce privește faptul că pregătirea profesională în domeniul croitoriei și a confecționării de încălțăminte tradițională este unul din care lipsesc persoanele calificate și ar trebui luate măsuri. Conform uneia dintre propuneri, învățătoarele ar trebui să fie pregătite pentru a putea da mai departe copiilor acest meșteșug. O nouă oportunitate ar fi reprezentată de persoanele cu vârsta peste patruzeci de ani cărora li se pot adresa cursurile de formare, orientarea în carieră. Există și posibilitatea ca Școală populară de artă a Vámszer Géza din Miercurea Ciuc să ofere cadrul pentru organizarea cursurilor de croitorie a costumelor populare.

Proiectul Local Cultural Flavours va fi implementat prin intermediul programului Interreg Europe, partenerul lider fiind Institutul de studii avansate din Ungaria. Proiectul va ajuta partenerii să facă față provocării de a identifica cele mai eficiente modalități de a sprijini site-urile locale unice, cu un set de instrumente de analiză inovatoare, schimb de cunoștințe extinse și cu interacțiune asistată cu părțile interesate locale și publice locale.

Mai multe informații:

https://judetulharghita.ro/proiectul-local-flavours.html

 

Miercurea Ciuc, 8 iulie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774