Interes la prezentarea de meșteșuguri

Meșteșuguri tradiționale la târgul lunar de la Miercurea-Ciuc

(0 Votări)21 vizualizări

În fiecare a treia sâmbătă din lună, Consiliul Județean Harghita, împreună cu instituția subordonată - Camera Agricolă a Județului Harghita, organizează târgul produselor tradiționale locale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc, iar cu ocazia ediției din 20 iunie,  Asociația pentru Județul Harghita a organizat o prezentare de meșteșuguri tradiționale.

În cadrul programului Asociației pentru Județul Harghita, intitulat Ghicește ce meserie am eu s-au prezentat meseriile: sculptor lemn, împletit nuiele, potcovit, iar cei prezenți au avut ocazia să încerce aceste meșteșuguri tradiționale. Scopul urmărit de program este acela de a aduce în prim plan acele meserii tradiționale cu ajutorul cărora oamenii de odinioară reușeau să-și întrețină familiile. Evenimentul s-a realizat cu ajutorul Fundației Communitas Alapítvány și a UDMR.

Meșterii Ráduly János – împletitor nuiele, Török Csaba – sculptor lemn și potcovarul Jakab Árpád nu doar și-au prezentat meseriile, ci au și vorbit despre meseriile pe care le practică, răspunzând de asemenea, întrebărilor celor curioși.

La prezentare a fost prezent și președintele consiliului județean, Borboly Csaba care a afirmat: „Avem valori care pot fi nu numai achiziționate, ci și însușite, având în vedere faptul că sunt folosite materii prime locale. Am convingerea că astfel se poate contribui la valorificarea și utilizarea locală a lemnului, fierului și pietrei, în detrimentul materialelor plastice, sticlei sau oțelului  din import”, a spus Borboly Csaba.

 

Miercurea-Ciuc, 20 iunie 2015 


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774