Liceeni români și maghiari în tabără pe Valea Boros

Opiniile elevilor vor fi cuprinse în procesul de elaborare a unui cod de conviețuire româno-maghiar 

(0 Votări)65 vizualizări

În perioada 8-13 octombrie a avut loc pe Valea Boros o tabără la care au participat 53 de elevi români și maghiari, de la liceele Octavian Goga și Segítő Mária din Miercurea Ciuc. Tabără intitulată Puzzle Camp, bazată pe relațiile interetnice, a fost realizată de Asociația pentru Județul Harghita, susținută de Consiliul Județean Harghita, ca o continuare a unui program similar desfășurat în cursul anului trecut.

. Proiectul a fost susținut de Departamentul pentru Relații Interetnice, anul trecut organizându-se două workshop-uri, iar în acest an o tabără.

Tabără s-a compus din zile tematice: activități de team building, meșteșugărești, proiecție de filme și incursiune în lumea fotografiei. Aceste activități au fost completate cu învățarea de dansuri populare specifice zonei, informarea cu privire la istoria locală. Dis de dimineață elevii au participat la un atelier de coacere a pâinii, au făcut exerciții fizice și au putut obține informații cu privire la ramurile sportive care se practică la Miercurea Ciuc. Reprezentantul MAKOSZ (Asociația Liceenilor Maghiari din România) le-a vorbit celor  prezenți despre drepturile și obligațiile care le revin.

Liceeni aflați în tabără au fost vizitați de către președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, care împreună cu directorul executiv al MAKOSZ, Olcsvári Péter, au evidențiat importanța activității desfășurate în cadrul consiliilor elevilor, au vorbit despre colaborarea dintre MAKOSZ și HaDiT (Consiliul Elevilor Maghiari din Harghita), respectiv despre proiectele derulate în colaborare cu Consiliul Județean Harghita.

În cadrul unui atelier de lucru, liceeni au dezbătut aspectele care pot contribui la îmbunătățirea vieții tinerilor din Miercurea Ciuc, respectiv au formulat propuneri referitoare la elaborarea unui cod de conviețuire româno-maghiar, care vor fi luate în considerare de către Consiliului Județean Harghita.

Programele organizate în decursul săptămânii au fost evaluate ca fiind foarte reușite, prin intermediul acestora elevii au reușit să se cunoască mai bine unii pe alții, cultura fiecăruia, s-au familiarizat cu limba vorbită și s-au legat noi prietenii. După spusele acestora a fost o tabără reușită, a cărei continuare o speră toți participanții.

Tabără destinată elevilor români și maghiari a fost sprijinită de Departamentul pentru Relații Interetnice.

Valea Boros, 14 octombrie 2018


[ Știri Tineret ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774