Licitație publică reușită pentru lucrările de la spitalul județean

(0 Votări)29 vizualizări

S-a încheiat cu succes procedura de achiziție publică organizată de Consiliul Județean Harghita în vederea reabilitării tubulaturii de la sistemul de ventilație al spitalului județean de urgență din Miercurea-Ciuc. Dacă nu se va contesta rezultatul, peste opt zile se va putea semna contractul de execuție a lucrărilor. Borboly Csaba și-a exprimat speranța că nu vor exista contestații și că lucrările vor putea demara la timp. Datorită acestor lucrări, unele activități din cadrul spitalului vor fi sistate, însă acestea nu vor afecta în mod special activitatea instituției.

Pe lângă aceasta, în urma unei plângeri anonime, la spital săptămâna trecută a avut loc un control al Ministerului Sănătății. Era vorba că se vor închide sălile de operații de la unitatea de primire a urgențelor, însă consiliul județean a luat măsuri pentru înlăturarea problemelor și astfel se va construi un tavan fals pe coridorul care conduce la aceste săli. Astfel, pe perioada lucrărilor se vor putea efectua operații în respectivele săli.

Într-o întrunire organizată recent, la care au participat reprezentanții consiliului județean și ai spitalului, cei prezenți au ținut să afirme că în ciuda faptului că lucrările sunt întârziate, s-au semnalat și numeroase aspecte pozitive, printre acestea numărându-se și faptul că mai mulți medici tineri au venit să lucreze la spitalul județean, s-au demarat numeroase specializări medicale menite a veni în asigurarea de servicii medicale corespunzătoare pentru populația din județ. Printre acestea se numără neurochirurgia, chirurgia toracică, alergologia și imunologia. S-a format o echipă de tineri medici specialiști, muncitori și dedicați meseriei, care împreună cu medicii care lucrează de mai multă vreme în cadrul spitalului au reușit să rezolve cazuri medicale importante. Doar în ultimii cinci ani, în domeniul chirurgiei toracice s-au rezolvat cu succes peste două mii de cazuri.

„Este îmbucurător că în ciuda faptului că au avut loc multe plângeri, chiar și procese, s-a reușit întreprinderea de noi pași în vederea reabilitării spitalului. Activitatea spitalului este foarte importantă nu numai pentru viața locuitorilor din județ, ci și pentru a celora din județele învecinate. Aceste eforturi sunt adesea supraomenești de aceea este nevoie de susținere, încurajare și înțelegere pentru a putea merge înainte”, a declarat președintele consiliului județean.

Miercurea-Ciuc, 26 august 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774