Localitatea Dealu a primit bani pentru reabilitarea drumurilor comunale

(0 Votări)13 vizualizări

Localității Dealu i s-a alocat la ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita din data de 22 martie suma de șaptezeci mii lei pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor comunale. În luarea deciziei un rol important l-a jucat și faptul că în prealabil localitatea Dealu a renunțat la suma de bani în favoarea achiziționării la colegiul tehnic Bányai din Odorheiu-Secuiesc a aparatului de frezat CNC.

Toate acestea fac parte din procesul de sprijinire a învățământului profesional, inițiativă a Consiliului Județean Harghita și a inspectoratului școlar, în colaborare cu școlile și antreprenorii din județ. Pentru înființarea clasei de profil a fost nevoie de achiziționarea acestei mașini de frezat, iar în acest sens comuna Dealu a oferit suma de patruzeci de mii de lei unității administrativ-teritoriale din Odorheiu-Secuiesc. Astfel în urma alocării acestei sume va fi posibilă înființarea clasei de profil.

„Județul nostru duce lipsă de personal calificat și astfel o mare parte a tineretului fără o specializare profesională este obligată să migreze în vederea asigurării unui trai decent. Pentru rezolvarea acestei probleme, achiziționarea acestei mașini de frezat reprezintă un pas înainte și parte a meritului aparține comunei Dealu. Astfel de situații când o localitatea renunță în favoarea alteia la sume de bani sunt exemplare. Am convingerea că prin colaborare, muncă comună și ajutor reciproc putem contribui la construirea unui județ puternic și de succes”, declara președintele consiliului județean.

Miercurea-Ciuc, 24 martie 2016


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774