Mai multe ambulanțe vechi date în folosință serviciilor voluntare de pompieri

Inițiativă unică la nivel național

(0 Votări)58 vizualizări

La sediul Serviciului de Ambulanță Județean Harghita din Miercurea Ciuc a avut loc luni, 6 noiembrie predarea a cinci ambulanțe Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Suseni, Joseni, Șimonești, Căpâlnița și Lăzarea. 

La inițiativa Consiliului Județean Harghita, prin colaborarea cu Serviciul de Ambulanță Județean Harghita, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltul și primăriile din județ s-a reușit găsirea unei modalități de folosire a treisprezece ambulanțe pe care serviciul de ambulanță le-a casat. Borboly Csaba, președintele consiliului județean a mulțumit reprezentanților serviciului de urgență  pentru colaborare și pentru faptul că ambulanțele nu vor fi trimise la fier vechi, ci vor fi folosite de serviciile voluntare de pompieri. „În ciuda greutăților birocratice întâmpinate, cu această ocazie cinci ambulanțe au fost donate acelor servicii de pompieri voluntari care au înaintat solicitări în acest sens. Sunt convins că aceste ambulanțe vor contribui la buna desfășurare a activității serviciilor voluntare, iar buna colaborare interinstituțională din județ are ca rezultat acest demers unic la nivel național”, a afirmat Borboly Csaba.

Peter Szilard, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Harghita a precizat că aceste ambulanțe au fost donate la începutului anilor 2000 de către Serviciul Național de Ambulanță din Ungaria. De asemenea, acesta și-a exprimat bucuria că la inițiativa președintelui consiliului județean aceste ambulanțe nu vor sfârși la fier vechi și vor fi utilizate ca mijloace de transport de către serviciile de pompieri voluntari.

Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltul, col. Stelian Cimpoeșu a vorbit despre colaborarea exemplară care există între echipajele de pompieri voluntari din județ și inspectorat, depusă în folosul și siguranța locuitorilor din județ.

Mai multe informații legate de eveniment puteți afla accesând următorul link:

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/videos/1215377495230296/

Miercurea Ciuc, 6 noiembrie 2017


[ Pompieri voluntari ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774