Consiliul Județean Harghita a încheiat un acord de colaborare în vederea extinderii portalului din Odorheiu Secuiesc Ne ajutăm reciproc, inițiat și elaborat de Szőke László. Astfel, prin intermediul acestei interfețe, se creează posibilitatea organizării rețelei de voluntari în vederea sprijinirii persoanelor de peste 65 de ani și a celor care solicită ajutor.
Ultima actualizare: luni, 20 aprilie 2020
Pe pagina Ne ajutăm reciproc pot să-și depună candidatura toți cei care simt vocația de a acționa în vederea ajutorării celor aflați în nevoie. Totodată, persoanele care doresc să dea o mână de ajutor prin donații materiale sau de bani, o pot face tot prin intermediul acestei pagini.
– La vremea când s-a instituit starea de urgență, paralel cu înregistrarea unor inițiative de ajutorare a celor nevoiaşi şi suferinzi, mulți dintre noi s-au oferit ca voluntari. Din considerentul că ceea ce funcționează bine la nivelul unei comunități, respectiv localități, funcționează corespunzător și la nivelul județului, scopul nostru este extinderea acestor bune practici la nivelul județului. Prin urmare, raza de acțiune a portalului din Odorheiu Secuiesc Ne ajutăm reciproc, inițiat și elaborat de Szőke László, prin încheierea unui acord de colaborare, o vom extinde la nivelul întregului județ. Astfel se va crea posibilitatea ca celor care au nevoie de procurarea hranei de toate zilele, a medicamentelor, sau a asistenței psihologice, să poată cere acestea prin intermediul portalului. Totodată portalul oferă posibilitate și acelor persoane care doresc să-și ajute semenii în mod voluntar, prin oferirea serviciilor lor. Această pagină facilitează activitatea voluntarilor, prezența fiecărui voluntar fiind vizibilă pe hartă. Pe hartă sunt deja semnalate farmaciile și magazinele alimentare, această pagină putând fi accesată în mod facil și de pe telefonul mobil. În spatele acestei pagini se află o echipă formată dintr-un dispecerat care va gestiona solicitările sosite, le va aloca voluntarilor și în acest fel vom încerca să facem o corelare cât mai rapidă între solicitări și oferte – a afirmat vicepreședintele Bíró Barna Botond.
– Avem încredere că în această perioadă, ajutându-ne unii pe alții printr-un gest, un gând bun, eventual printr-un sprijin practic, vom contribui la bunăstarea unei persoane care în această perioadă are nevoie de sprijin în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină. În această perioadă fiecare dintre noi are ocazia să dea o mână de ajutor. Am convingerea că în această perioadă este foarte important să ne ascultăm unii pe alții, să avem grijă unii de alții, să avem un cuvânt bun pentru fiecare, să facem o faptă bună, să-i ajutăm pe cei care pot rezolva doar anevoios grijile, problemele zilnice. E momentul în care la un anumit nivel fiecare dintre noi poate să dea o mână de ajutor. Să ne gândim la acele persoane care trăiesc în satele izolate, sau acele persoane în vârstă care sunt singure într-un apartament de bloc. Să ne gândim la toată lumea, acum în perioada de după Paști, o perioadă a renașterii, a noilor începuturi, întăriți în credință să ne ajutăm unii pe alții. Sunt convins de utilitatea acestei paginii nu numai pe perioada pandemiei; dorim ca aceasta să funcționeze și ulterior, însă acum, în această perioadă de grea încercare îndemn pe toată lumea care poate și vrea, spre binele persoanelor de peste 65 de ani, să se alăture voluntarilor, prin intermediul acestei pagini. Cu mare drag așteptăm să ni se alăture membrii echipelor de pompieri voluntari, gărzile civile din localități și toți care simt că pot să dea o mână de ajutor – a subliniat președintele Borboly Csaba pe marginea inițiativei.
https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/videos/903700023408602/
Miercurea Ciuc, 17 aprilie 2020
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)17 vizualizări