Noi fonduri pentru reabilitarea drumurilor județene

A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita 

(0 Votări)37 vizualizări

În urma rectificării bugetare s-au alocat 1.500.000 lei pentru reabilitarea drumurilor județene, respectiv 1.200.000 lei pentru concursurile de proiecte, organizate în toamna acestui an, destinate cultelor, organizațiilor de tineret și sport și celor din domeniul cultural. De asemenea, s-au alocat pentru renovarea morii de apă din comuna Joseni 362.000 lei. Acestea au fost o parte din hotărârile care s-au adoptat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita, care a avut loc în data de 3 iulie. A fost prezent la ședință, în calitate de oaspete și Török Dezső, președintele Consiliului Județean al județului Borsod-Abaúj-Zemplén. Între cele două județe există de ani buni un parteneriat, concretizat prin ajutorul acordat în elaborarea strategiei din cadrul programului destinat romilor, colaborarea în cadrul programului de susținere a diasporei, respectiv organizarea de consultații în cadrul proiectului de gestionare a deșeurilor.

În urma unei hotărâri votate la ședință, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltul transmite din proprietatea sa în domeniul public al județului Harghita și administrarea Consiliului Județean Harghita cazarma situată în strada Iancu de Hunedoara din Miercurea-Ciuc. Acest spațiu va urma să devină Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor.

„Consider că este foarte importantă crearea unui centru de coordonare a intervențiilor la nivel județean, unde pe lângă instituțiile de stat să se poată alătura organizațiile civile și de voluntariat pentru eficiența gestionării situațiilor de urgență din județul Harghita”, a spus Borboly Csaba, adăugând că această inițiativă este unică la  nivel național.

S-a adoptat și hotărârea cu privire la aprobarea includerii în domeniul public al județului a apartamentului cu două camere, având destinația de locuință de serviciu pentru medici și transmiterea acestuia în administrarea Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc.

La finalul ședinței Ferencz Angéla, managerul Centrului Cultural Județean Harghita a făcut o prezentare a activității instituției, pregătirilor pentru Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea-Ciuc și a mulțumit consiliului județean pentru sprijinul acordat.

 

Miercurea-Ciuc, 3 iulie 2015


[ Ştiri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774