Nou punct de legătură între zona Cristur și Ținutul Sării

Vor demara lucrările pe drumul care leagă Atidul de județul Mureș

(0 Votări)49 vizualizări

În cursul zilei de ieri, la Atid s-a predat terenul către executantul lucrărilor de reabilitare a drumului județean. Aceste lucrări urmează a fi executate pe drumul județean 135 între localitățile Atid – Cușmed – Șiclod – limita cu județul Mureș.

Au fost prezenți azi la Atid Biró Csaba primarul localității Sărățeni din județul Mureș, Szőcs László, fostul primar al localității Atid, Tiboldi Elek, primar interimar, Rafai Emil, primarul orașului Cristuru-Secuiesc, Incze Csongor și Kolumbán Dávid, consilieri județeni, respectiv mai mulți consilieri locali.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita afirmă că reabilitarea acestui drum județean contribuie la acel demers pe termen lung care are în vedere ca localitatea Atid să devină un nod de circulație ca urmare a reabilitării drumurilor județene. După cum a afirmat la începutul anului, județul Harghita va deveni un șantier în lucru. Acesta a mai completat spunând că lucrările de investiții vor continua atâta vreme cât prevederile pe perioada situației de urgență nu impun oprirea acestora și avându-se în vedere și faptul că în această perioadă este nevoie de locuri de muncă.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita consideră că odată cu construirea acestui drum se reduc distanțele dintre localități, respectiv comunitățile vor fi mai aproape unele de altele, drumul având un rol și în relansarea economică a zonei. „Construirea acestui drum este rezultatul unei munci îndelungate și avem încredere că va contribui la bunăstarea localității Atid. De asemenea este rodul muncii în echipă, deoarece pentru demararea lucrărilor a fost nevoie de redistribuirea de fonduri”, a spus vicepreședintele consiliului județean, adăugând că este nevoie de continuarea investițiilor publice și pe vremea pandemiei.

Valoare investiției pe porțiunea de drum amintită a cărei lungime este de 12 kilometri se ridică la 30 milioane de lei și cuprinde lucrări la baza drumului, construire șanțuri, rigole, reabilitarea intrărilor în gospodării și ulițe adiacente, respectiv reabilitarea a două poduri și construirea a altor trei noi poduri. Lucrările vor fi executate de firma Multipland SRL.

Miercurea Ciuc, 23 aprilie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774