Nu se vor finanța lucrările de reabilitare a drumurilor din județul Harghita

(0 Votări)47 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a înaintat o plângere prealabilă împotriva ordinului ministrului dezvoltării regionale și administrației publice Liviu Dragnea, pentru neincluderea nici unui drum județean în lista obiectivelor pentru investiții din Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pe anul 2015. 

Se solicită astfel ca ordinul nr. 841 al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, parvenit consiliului județean în data de 29 aprilie, să fie completat prin includerea în lista obiectivelor de investiţii pentru finanţare a cel puțin trei obiective județene.

În concordanță cu studiul recent al Băncii Mondiale, rezultă faptul că pentru reabilitarea în totalitate a drumurilor din județul Harghita este nevoie de o sumă care se ridică la 166 milioane de euro. Comparativ cu această sumă, pentru reabilitarea a 845 de kilometri s-au acordat în cursul anului 2014, 7 milioane de lei în cadrul PNDL, iar pentru anul 2015 nu este prevăzută nici un fel de finanțare în acest sens.

„Probabil suntem singurul județ din țară căruia nu i s-a alocat finanțare pentru reabilitarea drumurilor. În aceste condiții va fi dificil să asigurăm practicabilitatea drumurilor județene, fapt intolerabil față de locuitorii din Harghita. Au existat activități de protest în ceea ce privește starea mai multor drumuri județene, însă în lipsă de fonduri nu am putut interveni. Ne străduim să stopăm fenomenul de migrație al tinerilor, însă acest lucru nu va fi posibil dacă nu putem asigura cel puțin condițiile minime de trai pentru locuitorii județului”, a afirmat președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Plângerea prealabilă a fost înaintată către ministerul de resort în data de 30 aprilie. Documentul a fost trimis și prefectului județului Harghita, respectiv deputaților și senatorilor din județ, în scopul solicitării de lămuriri în acest sens și pentru a putea modifica această decizie a guvernului.

 

Miercurea-Ciuc, 6 mai 2015


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774