Pachet de bază pentru susținerea tinerilor din Europa

(0 Votări)20 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a continuat seria de consultări în ceea ce privește raportul pregătit în cadrul Comitetului Regiunilor (CoR) pe tema tema tineretului european. În cursul zilei de 22 octombrie, președintele consiliului județean s-a întâlnit la Bruxelles cu politicieni și specialiști care activează în acest domeniu

Acesta a prezentat direcțiile principale ale raportului și care propun implicarea tinerilor în aspectele care privesc viața publică, bunele practice ale acelor țări în care tinerii au drept de vot de la vârsta de 16 ani, politicile publice privind tineretul să devină o politică orizontală în UE, definirea pachetului de bază pentru tineret, respectiv aspectele care privesc egalitatea de șanse. Pachetul de bază, conform propunerii, ar asigura tuturor tinerilor din statele membre accesul la serviciile de internet, consiliere în alegerea orientării profesionale, alfabetizare digitală, finanțare accesibilă în vederea obținerii cunoștințelor, programul primul loc de muncă, sprijinirea voluntariatului, respectiv asigurarea posibilității de comunicare în trei limbi. În ceea ce privește problema noii egalități de șanse aceasta se referă la tinerii din mediul rural, de la periferii și cei care provin din rândul minorităților, precum și cercetările și programele din acest domeniu.

În urma dialogului avut președintele consiliului județean a primit un feedback pozitiv din partea participanților, mai ales în ceea ce privește programul care are ca scop motivarea tinerilor de a se întoarce acasă, sprijinirea tinerilor din mediul rural. A fost consens și în ceea ce privește acordarea tinerilor și organizațiilor de tineret a unei mai mari importanțe și implicări în viața politică.

După cum v-am mai informat, la începutul anului viitor la ședința plenară a CoR se va vota raportul întocmit de Borboly Csaba, până atunci acesta va fi dezbătut în cadrul comisiei de specialitate. Mai multe despre activitatea întreprinsă de Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor puteți afla mai multe accesând link-ul: http://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/ .

Miercurea-Ciuc, 23 octombrie 2015


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774