Pompierii voluntari sprijină înființarea centrului de perfecționare de la Bălan

(0 Votări)105 vizualizări

S-au dezbătut mai multe teme la întâlnirea pompierilor voluntari din data de 27 februarie, la care a fost prezent  Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Printre altele, cei prezenți au fost de acord în ceea ce privește necesitatea înființării centrului de formare de la Bălan. După cum a evidențiat și Borboly Csaba, este nevoie de consultare și sprijin din partea pompierilor voluntari astfel ca centrul să poată furniza servicii de formare de calitate.

 

Mare parte a grupelor de pompieri voluntari au fost dotate cu echipament prin intermediul concursurilor de proiecte organizate în anii precedenți de Consiliul Județean Harghita, iar pentru înființarea centrului este nevoie de implicare asemănătoare. În aceste demersuri va fi implicată și Asociația Pompierilor Voluntari Județul Harghita. Inițiativa înființării acestui centru aparține primăriei Sândominic, cea care este proprietara clădirii de la Bălan.

Totodată, președintele consiliului județean a menționat că legislația din domeniu trebuie adaptată nevoilor reale ale pompierilor voluntari. Există și localități, cei drept nu multe la număr, în care funcționează două grupări de pompieri voluntari, fapt care îngreunează activitatea desfășurată deoarece acea grupare care nu aparține de primărie, nu are drept de intervenție.

Borboly Csaba a mai adăugat ca este foarte bună colaborarea dintre pompierii voluntari și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltul și trebuie întreprinse activități menite a fortifica această legătură.

În continuare se caută soluții în vederea găsirii modalității de remunerarea intervențiilor la care participă pompierii voluntari, asemenea salvamontiștilor.

Și în acest an Consiliul Județean Harghita a organizat concurs de proiecte în vederea sprijiniri activității desfășurate de pompierii voluntari. Suma cadrul destinată acestui scop este în acest an de 300 mii lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 6 martie.

http://judetulharghita.ro/stirii/concurs-de-proiecte-pentru-pompierii-voluntari.html

Miercurea Ciuc, 27 februarie 2018


[ Pompieri voluntari ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774