Scopul evenimentului este îmbunătățirea comunicării dintre medici și locuitori
(0 Votări)109 vizualizări
La finele acestei săptămâni, între zilele 22-24 septembrie va avea loc prima ediție a Zilelor spitalului Miercurea Ciuc. La conferința de presă organizată în data de 20 septembrie de la sediul consiliului județean s-a afirmat că scopul acestui eveniment este îmbunătățirea comunicării, astfel ca opinia publică, locuitorii județului și reprezentanții din domeniul sanitar să fie la curent cu activitatea angajaților spitalului, investițiile și rezultatele activității spitalului. Despre inițiativa organizării de către Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a evenimentului și programul detaliat, au vorbit directorul medical al instituției dr. Konrád Judit, managerul spitalului județean dr. Demeter Ferenc, respectiv din partea Consiliului Județean Harghita, Zonda Erika director general și membru al Consiliului de Administrație al instituției medicale.
Ultima actualizare: joi, 21 septembrie 2017
Managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc a afirmat că au avut loc numeroase schimbări în structura aparatului spitalului, dar și investiții pe care locuitorii trebuie să le cunoască, acest eveniment fiind un bun prilej în acest sens. Rezolvarea dificultăților de personal este pe un făgaș bun, numeroși medici tineri s-au alăturat echipei spitalului, și totodată s-au creat noi secții și compartimente de specialitate. Acesta a menționat că precizarea acestor aspecte este foarte importantă mai ales datorită faptului că necesitatea lucrărilor de extindere ale clădirii spitalului au fost puse sub semnul întrebării de către numeroase persoane. Spre exemplu, un rezultatul concret în acest sens este reprezentat de faptul că la secția de chirurgie toracică sunt salvate anual viețile a sute de persoane. Extinderea secției de chirurgie este un demers important, deoarece în acest mod devine unitatea „spital de urgență”. Dr. Demeter Ferencz a conchis că a sosit vremea ca după investițiile materiale să urmeze profesionalizarea personalului, organizarea de schimburi de experiență, și acest eveniment având acest scop.
Dr. Konrád Judit a afirmat că la spitalul din Miercurea Ciuc sosesc tot mai mulți medici tineri și bine pregătiți, dar și medici cu o vastă experiență profesională. Acești tineri doresc să pună în practică cunoștințele acumulate, utilizarea noilor tehnici și metodologii. Evenimentul este o ocazie prin intermediul căreia medici au oportunitatea de a prezenta realizările lor, în fața profesorilor, a specialiștilor din domeniul medical. Directorul medical a mai adăugat că este important ca pe lângă specialiștii din domeniu și cei care sprijină activitatea spitalului, respectiv populația să cunoască rezultatele obținute. Cooptarea locuitorilor în cadrul zilelor spitalului este importantă pentru ca aceștia să înțeleagă de ce este importantă dotarea corespunzătoare a spitalului și a ambulanțelor, spre exemplu, respectiv că există un regulament în cadrul spitalului pe care trebuie să îl respecte toată lumea, inclusiv vizitatorii. Directorul medical a completat că în cadrul zilelor deschise, grupurile de elevi și locuitori vor avea ocazia să viziteze secții din cadrul spitalului. Pe lângă scopul menționat, organizatorii evenimentului și-au exprimat speranța că atât specialiștii, cât și opinia publică vor avea ocazia să cunoască și așa numita latură umană a spitalului.
Zonda Erika a afirmat că spitalul a fost dat în administrarea consiliului județean în anul 2010 și și-a exprimat certitudinea că de atunci s-a parcurs o perioadă de dezvoltare în viața spitalului. Au fost cooptați în echipa spitalului medici tineri, s-au creat noi secții și compartimente, dotările au fost reînnoite (consiliul județean a alocat la ședința din 31 iulie fonduri pentru utilarea și finalizarea lucrărilor de reparații), s-au alocat fonduri pentru investiții și construirea de locuințe pentru medici. Directorul general a adăugat că organizarea acestui eveniment este îmbucurătoare, pentru că este momentul în care se oferă posibilitatea prezentării acestor realizări și la nivelul județului, sau chiar și la București: spitalul are specialiști buni, instrumente și aparatură medicală modernă, există posibilitate de dezvoltare pentru tineri specialiști care aleg spitalul ca nou loc de muncă. Este importantă de asemenea, colaborarea cu universități în vederea lansării secțiilor potrivite de specialitate și asigurarea specialiștilor noi, la fel de importantă fiind și colaborarea celor trei județe în vederea definirii obiectivelor comune de dezvoltare în acest domeniu. Mai sunt multe de făcut, însă nu există nici un impediment în calea obținerii încadrării spitalului în categoria II. Zonda Erika i-a asigurat pe cei prezenți de faptul că instituția Consiliului Județean Harghita va sprijini în continuare eforturile depuse în vederea dezvoltării spitalului județean.
Miercurea Ciuc, 20 septembrie 2017
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)109 vizualizări