Produse locale pentru aproape zece mii de elevi

(0 Votări)46 vizualizări

„Începând de luni elevii școlilor din localitățile Miercurea Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Ditrău, Remetea și Lăzarea vor primi cornuri proaspete, fabricate la nivel local”, promite Albert László, directorul executiv al firmei Harmopan SA. Miercuri, 9 ianuarie Borboly Csaba președintele Consiliului Județean Harghita și directorul Harmopan SA au semnat contractul de furnizarea produselor de panificație la sediul firmei din Miercurea Ciuc, în cadrul programului național laptele și cornul. La semnarea contractului a fost prezent și Ferencz-Salamon Alpár, consilier județean, directorul școlii József Attila din Miercurea Ciuc și  Kardalus Zsolt, responsabil cu derularea programului laptele și cornul.

În ceea ce privește furnizorul anterior, s-au primit numeroase sesizări cu privire la produsele furnizate, atât la consiliul județean cât și la direcția de protecție a consumatorului, acestea conducând la sancționare de mai multe ori a furnizorului, ca mai apoi, în cursul lunii decembrie să fie reziliat contractul de furnizare a produselor în cazul a trei loturi. Produsele de panificație destinate celor aproximativ zece mii de elevi din instituțiile de învățământ în cauză – Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Ditrău, Remetea și Lăzarea urmează a fi furnizate de firma Harmopan SA.

Președintele consiliului județean a afirmat că în ceea ce privește firma mai sus-menționată, aceasta a mai furnizat produse, nefiind semnalate probleme.

„Mulțumită instituțiilor de învățământ, părinților și semnalărilor sosite prin intermediul paginii de socializare Facebook am reușit să desfacem contractul, după ce am făcut verificările corespunzătoare. Acesta este motivul pentru care este importantă semnalarea problemelor și luarea măsurilor care se impun. Totodată, am încredere că în continuarea anului școlar, elevilor li se vor furniza produse proaspete, de bună calitate”, a evidențiat Borboly Csaba.

Albert László s-a declarat bucuros în ceea ce privește semnarea acestui contract, asigurându-i pe cei prezenți că elevii vor primi în timp util, produse proaspete.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita în continuare îndeamnă instituțiile de învățământ, ca în cazul în care constată nereguli în ceea ce privește produsele furnizate, să le semnaleze pe acestea consiliului județean, protecției consumatorilor și direcției sanitare și de siguranța alimentelor.

Ferencz-Salamon Alpár a atras atenția ca instituțiile de învățământ să semnaleze aspectele referitoare la calitatea produselor și să le documenteze în mod corespunzător.

Cei prezenți la semnarea contractului au putut gusta produsele, constatând calitatea acestora.

Materialul video realizat cu această ocazie poate fi vizionat aici.

Comunicatele de presă emise, pot fi consultate pe următorul link: https://judetulharghita.ro/stiri/program-lapte-corn.html

Miercurea Ciuc, 9 ianuarie 2019


Program Lapte-corn ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774