Program special cultural destinat comunităților românești

(0 Votări)26 vizualizări

De câțiva ani, Consiliul Județean Harghita acordă finanțare nerambursabilă persoanelor fizice și juridice, cu prioritate asociațiilor, fundațiilor și cultelor religioase, care organizează și derulează diferite programe, proiecte și acțiuni sociale şi culturale ale solicitanţilor de etnie română în județul Harghita. Sunt sprijinite activitățile teatrelor amatoare și fanfarelor, respectiv activitatea formațiilor muzicale. 

„Am afirmat de nenumărate ori că ne dorim să fim un exemplu pentru celelalte județe din țară, iar acest program servește acestui scop. Sprijinim activitățile comunității românești  și ne dorim să impulsionăm asociațiile și fundațiile din județ să organizeze evenimente menite a conserva, păstra și promova tradițiile comunității românești. În acest fel sperăm ca și județele în care populația maghiară este minoritară să fie sprijinite în a-și păstra identitatea, datinile și obiceiurile”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Activitățile legate de elaborarea bazelor de date privind valorile patrimoniului cultural al județului Harghita, evenimentele legate de Centenar, programele, proiectele și acțiunile cu caracter cultural care contribuie la dezvoltarea turismului cultural al regiunii sau cele care au în vedere organizarea cursurilor de dans popular, a seratelor de dans popular și spectacole de dansuri populare în cadrul căruia cursanții prezintă cele învățate, sunt sprijinite de asemenea prin intermediul acestui program.

Suma cadru destinată în acest an programului este de 57 mii lei. Documentația cuprinzând ofertele culturale poate fi depusă la sediul consiliului județean, birourile teritoriale ale instituției de la Cristuru-Secuiesc (Piața Libertății, nr. 55), Gheorgheni (Piața Libertății, nr. 12), Odorheiu-Secuiesc (str. 1 decembrie 1918, nr. 9) și Toplița (B-dul Nicolae Bălcescu, nr.14 - sediul primăriei, etaj II, camera 214) și on-line pe linkul: http://judetulharghita.ro:8090/?lang=ro, respectiv şi sub formă electronică la adresa de e-mail: ianovitsistvan@judetulharghita.ro.

Informații suplimentare despre modul de programul de finanțare nerambursabilă puteți să obțineți la următorul link: http://palyazatok.hargitamegye.ro/ro/

Miercurea Ciuc, 20 februarie 2018


[ Știri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774