Luni, 20 iulie 2015, la sediul Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc a avut loc conferința de presă organizată cu ocazia implementării proiectului E-sănătate, servicii medicale de calitate – sistem informatic medical la nivelul județului Harghita. Au fost prezenți la eveniment Demeter Ferenc, managerul spitalului județean, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, respectiv Daniel Nistor, directorul firmei Infoworld, cea care a implementat sistemul informatic integrat.
Ultima actualizare: luni, 20 iulie 2015
Managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, Demeter Ferenc a făcut o prezentare a proiectului care este o premieră națională și care prin intermediul unui sistem informatic interconectează cele cinci spitale din județ în scopul asigurării unui act medical de calitate. „Și prin acest proiect ne dorim să găsim soluții în scopul dezvoltării unei strategii viabile a sistemului medical județean. Iar pentru aceasta este nevoie de implicare și colaborare între instituțiile implicate, acest proiect conducându-ne într-o direcție menită să îmbunătățească actul medical județean”, a spus președintele consiliului județean, Borboly Csaba. De asemenea, reprezentantul firmei Infowood a prezentat succint pașii care au condus la interconectarea unităților spitalicești din județ.
Proiectul este co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională – Investiții pentru viitorul dumneavoastră și se prezintă sub forma unui sistem în premieră la nivel național care are ca scop principal interconectarea unităților spitalicești din județul Harghita, într-un sistem informatic integrat. Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, Spitalul Municipal Odorheiu-Secuiesc, cel din Gheorgheni, Toplița și Spitalul de Psihiatrie Tulgheș au fost conectate la acest sistem informatic ultramodern care le permite medicilor accesul la datele pacienților transferați de la un spital la altul și totodată, s-au creat și premisele interconectării cabinetelor medicilor de familie la acest sistem. Printre beneficiile oferite de acest proiect, se numără reducerea semnificativă a costurilor cu infrastructura informatică, flexibilitatea organizațională prin utilizarea tehnologiilor web, dar și îmbunătățirea calității actului medical prin reducerea timpilor acordați activităților birocratice, fluidizarea fluxurilor de lucru. Sistemul medical are inclus un portal medical care permite pacientului accesarea propriului dosar electronic de sănătate. Aceste dosare sunt stocate într-o bază de date centrală la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc și sunt accesibile oricărei unități medicale din județ, medic de familie sau pacient autorizat, conectat în sistem.
Totodată, se creează prin intermediul portalului medical pus la dispoziție cetățenilor din județ, o platformă unde informațiile se pot accesa ușor și sigur de către pacienții care se înregistrează prealabil. Procesul de asigurare a consultațiilor în cadrul spitalelor devine mai eficient prin serviciul de programări. Fiecare utilizator va avea un cont unic și personal ce va putea fi folosit și pentru a vizualiza analize, valori măsurate în prealabil și salvate.
Miercurea-Ciuc, 20 iulie 2015
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)37 vizualizări